IT’S MORE THAN JUST OIL. IT’S LIQUID ENGINEERING.

A Castrol minden sofőr, motoros és iparág számára rendelkezik a megfelelő olajjal, folyadékkal és kenőanyaggal.

castrol-edge-product-large-banner.jpg.img.3840.medium

A CASTROL MOTORSPORT PARTNERI KAPCSOLATAI ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚAK A CASTROL TERMÉKEK FEJLESZTÉSÉHEZ ÉS A GYÁRTÓKKAL VALÓ KAPCSOLATTARTÁSHOZ.

castrol-edge-product-large-banner.jpg.img.3840.medium

A DUALOCK technológiával kifejlesztett Castrol MAGNATEC STOP-START jelentős mértékben, akár 50%-kal* csökkenti a motorkopást.

castrol-edge-product-large-banner.jpg.img.3840.medium

TALÁLJA MEG A JÁRMŰVÉHEZ LEGINKÁBB MEGFELELŐ KENŐANYAGOT

castrol-edge-product-large-banner.jpg.img.3840.medium

A FLUID TITANIUM TECHNOLÓGIÁVAL KÉSZÜLT CASTROL EDGE 20%-KAL MÉRSÉKLI A MOTORTELJESÍTMÉNYT CSÖKKENTŐ SÚRLÓDÁST*.

previous arrow
next arrow

Castrol töténelem

A mozgás alapvető dolog a modern életben, csak úgy, mint a technológia, amely ezt lehetővé teszi – a járműveinkben lévő motoroktól a gyárakban megtalálható gépekig.

CÉLTUDATOSSÁG

A globális változásokat ösztönző olyan nagy trendek, mint a digitalizálás és az urbanizáció egyre inkább felgyorsítja és növeli a még kifinomultabb és továbbfejlesztett technológiai megoldásokra való rászorultságunkat. E változások közepette az ügyfelek és a vállalkozások egyre nagyobb igényt mutatnak a fenntartható megközelítésmódra, az általuk megvásárolt termékektől az általuk használt járművekig. Az éghajlatváltozással, a levegőminőséggel és az erőforrások szűkösségével kapcsolatos aggályok miatt egyre nagyobb szükség van a fenntarthatóbb cselekvésre.

Ahhoz, hogy támaszkodhassunk a változó technológia által nyújtott teljesítményre, valamint fenntartható módon felhasználhassuk a technológiát az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, egy olyan partnerre van szükségünk, akiben megbízhatunk a ma valósága és a holnap nyújtotta lehetőségek kiaknázása során. A Castrolnál a szakértőink megfelelő kapcsolatot alakítanak ki ügyfeleinkkel világszerte innovációink útján, hogy minden ügyfél számára megtaláljuk a megoldást. A BP erőforrásait kihasználva és a megbízható partnerek hálózatával együtt dolgozva felgyorsítjuk az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátásra való átállást.

A Castrol céltudatosságtól vezérelve került megalapításra. Az ügyfelek igényeit előrejelző és kielégítő, több mint 120 éves úttörő szellemiségünk és innovációval teli örökségünk a mai napig formálja üzleti tevékenységünket. Nem sajnáljuk az időt arra, hogy megértsük, milyen kihívásokkal néznek szembe ügyfeleink, és hogy partnerként találjunk még jobb megoldásokat.

 

Úttörő megközelítésmódunk a fenntarthatóság és az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra való átállás területén sem különbözik – legyen szó termékeink továbbfejlesztéséről az elektromos és hibrid járművekben megtalálható gyorsan fejlődő technológiák károsanyag-kibocsátása csökkentésének segítéséről, valamint hatékonyságának és megbízhatóságának növeléséről egészen a gyártósorokon megtalálható szélturbinákig, illetve robotokig.

A változás egyre gyorsabban megy végbe, így mi is folyamatosan módosítjuk üzletmenetünket. A Castrolnál büszkék vagyunk arra, hogy a magunk nemében a legjobbak vagyunk és tudjuk, hogy képesek vagyunk a fejlődésre. Digitális képességeinket is fejlesztjük, hogy tudásunkkal és szakértelmünkkel továbbra is szektor vezetői legyünk, valamint még jobb megoldásokat találjunk ügyfeleink és partnereink számára.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a fejlődés során nem minden kérdésre lesz válaszunk. A Castrol innovációs szellemére és kreatív együttműködési kedvére alapozva folyamatosan együttműködünk partnereinkkel, hogy elmélyítsük tudásunkat és ajánlatainkat, ezzel segítve ügyfeleinknek a holnap nyújtotta lehetőségekre való felkészülésben.

Arra törekszünk, hogy olyan kenőanyag-fejlesztők és technológiai partnerek legyünk a ma valóságában és a holnap nyújtotta lehetőségek során, akik innovatív megoldásokat kínálnak a folyamatosan mozgásban lévő világ számára.

A FOLYADÉKTUDOMÁNY OTTHONA

Az 1900-as évek elején megalakult brit cégnek az általuk kifejlesztett „Castrol” motorolaj (ricinusolajjal dúsított motorolaj) jelentette az igazi áttörést. 2000-ben a BP felvásárolta a vállalatot, ami így multinacionális környezetben bővülhetett tovább.

A Castrol minden gépkocsi tulajdonos és gépjárművezető szükségleteit kész kielégíteni, de meg akar felelni az ipari kenőanyagokat használóknak is. Ezt pedig a folyadéktudomány alapos megismerésével, fejlesztésével tesszük. Ez azt jelenti, hogy olyan csúcs teljesítményű olajokat, kenőanyagokat, folyadékokat és kenőzsírokat hozunk létre, amelyek minden alkalmazás számára megfelelőek. Legyenek azok akár idős járművek, vagy a legfejlettebb motor generáció.

Tudjuk, hogy felgyorsult világunkban mindennek zökkenőmentesen kell működnie, éppen ezért nem csak autójának, illetve motorkerékpárjának minden alkatrésze, de az irodaházakban, bevásárlóközpontokban megtalálható mozgólépcső, vagy épp a felvonó, sőt még a mosógépet előállító gyártósor számára is biztosítunk kenőanyagot.

A Castrol márka jelen van a világ bányáiban és kőfejtőiben, az óriási turistahajóin és repülőgépein, de még a szélerőművek propellerjeiben és a bevetett földeken is ott vagyunk. Akármire van is szüksége, velünk nem kell aggódnia!

A FOLYADÉKTUDOMÁNY AZT JELENTI, HOGY MINDEN EGYES OLAJCSERE SORÁN A GÉPJÁRMŰVÉNEK, MOTORJAINAK, VAGY GÉPEINEK MEGFELELŐ OLAJAT ÉS ELJÁRÁST ALKALMAZZA

Ha eljött az olajcsere ideje, elengedhetetlen, hogy tisztában legyen vele, milyen motorolajra van szüksége. Manapság egyre összetettebb a válasz erre a kérdésre. A legújabb motorok egyre kisebbek és egyre erőteljesebbek, a gyártók pedig az összetett, teljesen szintetikus olajokat használatát javasolják a motorra nehezedő nagy nyomással való megbirkózás és a megfelelő üzemanyag hatékonyság elérése érdekében. Sőt fontos szerepet játszik a kenőanyag a co2 kibocsájtás csökkentésében is.

Ha szuper sportautót vagy családi autót vezet, a gyártó valószínűleg egy teljesen szintetikus motorolaj használatát javasolja. Ha azonban egy régebbi típusú gépjárművel rendelkezik, lehet, hogy ásványi olajat ajánl. Annak ellenére, hogy ez a leggazdaságosabb választás, a teljesen szintetikus olaj nagyobb védelmet nyújt a motor számára. Elengedhetetlen, hogy minden olajcsere során tisztában legyen vele, milyen és mennyi motorolajra van szüksége.

A globális változások nagy trendjei, mint a digitalizáció és a városiasodás egyre inkább felgyorsítja és növeli a még kifinomultabb és továbbfejlesztett technológiai megoldásokra való igényeinket. Ezen változások közepette az ügyfelek és a vállalkozások egyre nagyobb igényt mutatnak a fenntarthatóságra, a környezet védelmére, az általuk megvásárolt termékektől az általuk használt járművekig. A klímaváltozással, a levegőszennyezéssel és az erőforrások szűkülésével kapcsolatos aggályok miatt egyre nagyobb szükség van a mára alapszótárunkban is megtalálható fenntarthatóbb cselekvésre.

Ahhoz, hogy támaszkodhassunk a gyorsan változó modern technológia által nyújtott teljesítményre, valamint fenntartható módon használhassuk a jelen kor technológiáját az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében, olyan partnerre van szükség, akiben és akinek a termékeiben megbízhatunk a mai igények és a holnap nyújtotta lehetőségek maximális kihasználása során. A Castrol szakértői megfelelő kapcsolatot alakítanak ki ügyfeleinkkel világszerte, hogy minden ügyfél számára megtaláljuk a legkedvezőbb és leghatékonyabb megoldást. A BP erőforrásait kihasználva és a megbízható partnerek hálózatával együtt dolgozva felgyorsítjuk az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátásra való átállást.

A Castrol az ügyfelek igényeit előrejelző és kielégítő, több mint 120 éves úttörő szellemisége és innovációval teli öröksége a mai napig formálja üzleti tevékenységünket. Nem sajnáljuk az időt arra, hogy megértsük, milyen kihívásokkal néznek szembe ügyfeleink, és hogy együttműködő partnerként találjunk még jobb megoldásokat.

120 év alatt kialakított megközelítésmódunk a fenntarthatóság és az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra való átállás területén sem különbözik – legyen szó termékeink továbbfejlesztéséről az elektromos és hibrid járművekben megtalálható gyorsan fejlődő technológiák károsanyag-kibocsátása csökkentésének segítéséről, valamint hatékonyságának és megbízhatóságának növeléséről egészen a gyártósorokon megtalálható szélerőművekig, de akár a robot technológiákig.

A változás egyre gyorsabb, így mi is folyamatosan változunk, módosítjuk üzletmenetünket. A Castrolnál büszkék vagyunk arra, hogy az egyik a legjobbak vagyunk saját iparágunkban és tudjuk, hogy képesek vagyunk a változásra és a fejlődésre. Digitális képességeinket is fejlesztjük, hogy tudásunkkal és szakértelmünkkel továbbra is iparágunk vezetői legyünk, valamint még hatékonyabb megoldásokat találjunk ügyfeleink és partnereink számára.

Arra törekszünk, hogy olyan kenőanyag-fejlesztők és technológiai gyártók és beszállítók legyünk ma és a holnap nyújtotta lehetőségek során, akik innovatív megoldásokat kínálnak a folyamatosan mozgásban lévő világ számára.

Az 1960-as évekre a motorolaj háttérbe szorította a vállalat ikonikus alapítóját, így a „CC Wakefield & Company” egyszerűen Castrol Ltd lett. 1966-ban a Burmah Oil Company felvásárolta a Castrolt, majd 2000-ben a Burmah-Castrol a BP tulajdonába került.

A Castrol-márka az innovációt, a fejlesztést és a maximális teljesítményt is képviseli.

  • 2012-ben a NASA Curiosity nevű marsautója megkezdte küldetését a Marson, amelyhez a Castrol kenőzsírját használták
  • 2015-ben a Castrol elindította a Nexcelt, amely egy olajcsere-rendszer a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése, a használt olaj újrahasznosítása, valamint az olajcsere leegyszerűsítése érdekében.
  • 2017-ben a Castrol elindította első bio-szintetikus motorolaját, amely 25%-ban megújuló növényi alapú olajból áll

A Castrol ma új technológiákkal megvalósuló új termékeket és üzleti modelleket fejleszt és tesztel a fenntarthatóság, a mobilitás és a digitalizálás területén, hogy ügyfelei változó igényét minden területen ki tudja elégíteni.

A Castrol sikerét Charles Wakefield eredeti filozófiájának köszönheti. Felhasználta ügyfelei segítségét és bátorítását arra, hogy kifejlessze új Castrol-olajait, hiszen felismerte, hogy a partnerségben lehet sikert elérni mindkét fél számára.

Ez az elgondolás épp úgy érvényes ma, mint akkoriban volt.

IT’S MORE THAN JUST OIL. IT’S LIQUID ENGINEERING.