A Falken szállítja a Porsche Macan gumijait

A Falkent választották kizárólagos gumibeszállítónak a németországi autókereskedésekben kapható új generációs Porsche SUV-modellhez, a Porsche Macanhoz. Az autó a Falken legnépszerűbb modelljével az Azenis FK510-el lesz kapható. Az abroncsok 235/60 R18 és 255/55 R18 méretben kerülnek majd a kocsikra.

Az Azenis FK510 SUV speciális kialakításával pontos és kifinomult kormányzást, kényelmet és jól kiegyensúlyozott vezetési jellemzőket biztosít az autó számára. Az abroncsok új, innovatív kivitelű váz gondoskodik a pontos kanyarodási tulajdonságokról, a pontosan kereszt formájú vázprofil pedig növeli az oldalfalak rugalmasságát.

A gumigyártó úgynevezett adaptív nyomásos futófelület technológiája (ACP) pedig javítja a fékteljesítményt, az iránystabilitást és a vezetési dinamikát. A gumiabroncsok W-jelzést kapnak, azaz névleges sebességük eléri a 270 km/h-t, terhelési indexük pedig egyenként 103 és 105.

Az SRI 4D Nano tervezési technológiájának köszönhetően a Falken mérnökei úttörő gumiszerkezetet fejlesztettek ki az FK510 sorozatú gumiabroncsok számára, amelyek a jó tapadás mellett versenyképes kopásállóságot is biztosítanak – közölte a gyártó.

A nedves úton nyújtott kitűnő féktulajdonságok mellett az AZENIS FK510 SUV elsősorban hosszú élettartamával nyerte el a Porsche bizalmát.

A különleges abroncsokra szükség is lesz a Macannál, hiszen a Porsche SUV-modellje elsősorban a sportos vezetők számára készült, akik kihasználják a gumiabroncs kedvező tulajdonságait és képességeit.

Az új gumiabroncsok bevezetésével folytattuk azt a stratégiánkat, hogy széles körű kínálatot biztosítsunk vásárlóinknak egy folyamatosan növekvő és nyereséges szegmensben – mondta Christian Stolting, a japán Sumimoto Rubber Industries leányvállalataként működő Falken Tire Europe ügyfélkapcsolatokért felelős vezetője.

A Porsche Macan gyári szerelési szerződésének elnyerése bizonyítja termékeink kiváló minőségét is. Nagy elismerés számunkra, hogy mi láthatjuk el abroncsokkal a Porsche új modelljét – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?