in

Hol piheni ki a szezont a gumiabroncs?

gumihotel-kerekhotel-gumiabroncs

Ideje másképp nézni a szezonális gumicserére – a megszokottnál sokkal kényelmesebb is lehet, és a minőség-ellenőrzésnek köszönhetően a legtöbbet hozhatjuk ki az abroncs élettartamából.  Mi az a Gumihotel és, hogyan működik az AKH Szervizeknél?

A gumihotel kényelmi, illetve a több autóval rendelkezők számára nélkülözhetetlen szolgáltatás. Az autópark-kezelők, lízingcégek vagy saját járműparkkal rendelkezők körében már nagyon népszerű, ám lassanként a magánügyfelek is kezdik felfedezni.

A „pihenni” küldött abroncsok tulajdonosának szinte semmi dolga sem a cserével, sem a karbantartással és a tárolással sem. A háttérben komplex logisztikai rendszerrel, aprólékosan felépített munkafolyamatokkal, egyedülálló infrastruktúrával és a legmodernebb informatikai eszközökkel gondoskodnak az autótulajdonosok kényelméről.  

Amikor az autótulajdonos tavasszal leadja a téligumikat, vagy ősszel a nyárit, azok átszállításra kerülnek háttérraktárakba, ahol a Gumihotel szakemberei digitális eszközök segítségével azonnal felmérik azok állapotát, a legmodernebb vonalkód alapú egyedi azonosítókkal látják el és egy integrált ügyviteli program segítségével nyilvántartásba veszik az adatokat. 

Ez alapján szakvéleményt is csatolnak az abroncsok nyilvántartásához, és ha indokolt, cserejavaslatot tesznek a tulajdonosnak. A naprakész adatokhoz internetes hozzáférést biztosítanak. Amennyiben a tulajdonos igényli a cserét, saját készletből pótolják az új abroncsokat. A gumik a továbbiakban szakszerű tárolási környezetben várják a szezont. 

Az autótulajdonos a következő cserét megelőzően online felületen jelentkezhet be a Gumihotel rendszerébe, és interneten keresztül kérhet időpontot az AKH Szervizekbe és országszerte több mint 100 szervizpont közül választhat. Továbbá – a több járművel rendelkező cégek – külső helyszínekre kitelepülő szerelést is egyeztethetnek.  

Innentől kezdve automatizált a folyamat: a kívánt helyen és időben megtörténik az átszerelés, a leszerelt abroncsokat pedig visszaszállítják a raktárakba, és minden kezdődik elölről. Ha a tulajdonos a nem megfelelő műszaki állapotú, elhasználódott vagy sérült gumik helyett újakat kér, a régi abroncsai – a környezettudatos előírásokat követve – megsemmisítésre vagy újrahasznosításra kerülnek.

A szezonváltások között a Gumihotelben leltározás zajlik, ennek során újra szemrevételezik az abroncsokat, a felnis kerekek mosásra kerülnek, a munkatársak elvégzik a szükséges kerékkiegyensúlyozást, nyomásbeállítást, defekt- és felnijavítást.    

Ennek a bonyolult logisztikai működésnek szíve-lelke a raktározási és szállítási precizitás és a biztosított infrastruktúra. A Gumihotel olyan egyszerűvé teszi az autótulajdonosok számára a gumicserét, hogy aki egyszer próbát tesz vele, többé nem akarja a saját garázsában tárolni a szezonjukra váró abroncsokat. 

Az AKH Szervizek Gumihotel szolgáltatása gumicsere alkalmával igényelhető a helyszínen. Gumicserére gyorsan és egyszerűen be tud jelentkezni Ön is az online időpontfoglaló segítségével.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0

Comments

0 comments

teli-gumi-negyevszakos-gumi

Milyen a jó téligumi?

Energiatakarékos gumiabroncsok elektromos autókra

Energiatakarékos abroncsok