Így mindjárt más

A gumicserére az emberek többsége feltehetően egy időigényes, kötelező plusz feladatként gondol. Sok hölgy álma, hogy amíg autója a gumiszervizben rostokol, ő maga értékesen tölthesse el az időt.  A plázákban lévő gumiszervizekkel ez már egyáltalán nem utópia. 

A profi gumiszervizeknek nemcsak a pontosság és a magas szintű minőség, hanem a gyorsaság is az ismérveik közé tartozik. Ettől függetlenül a kuncsaftoknak joggal juthat eszükbe, hogy ameddig az autón évszakos gumicserét vagy egyéb javítást végeznek, az időt hasznosan is eltölthessék.  

Erre jelent megoldást az AKH szervizhálózatának több egysége is: az AKH Allee, az AKH Árkád, az AKH Westend és az AKH Mammut 2. Utóbbi szerviz korábban a Lövőház utca másik oldalán lévő Mammut I. üzletházban szolgálta ki a környékbeli budapesti kerületek lakóit és a flottapartnereket, de egy ideje már a Mammut 2-ben működik.

Az üzleti modell arra épül, hogy a szerviz, illetve az abroncsokkal kapcsolatos szolgáltatások igénybevételének talán legkényelmesebb módja, ha nem kell emiatt kitérőt tennie az ügyfélnek, hanem ott történik, ahová az autójával egyébként is elgurulna. Egy bevásárlóközpont a női divat, a szépségápolás és az éttermek/kávézók frontján is erős, de aki műszaki cikket keres, könyv és írószer beszerzésére, netán fotós vagy optikai szolgáltatás igénybevételére indul, az ugyanúgy megtalálja a számításait.

Ráadásul a praktikus teendők is intézhetők itt: posta, bank, esetleg a mobilszolgáltató felkeresése. A plázás AKH szervizek nyitvatartási ideje is igazodik az elvárásokhoz, ugyanis szombaton délutánba nyúlóan is fogadják az ügyfeleket. A modern eszközökkel felszerelt helyszíneken több szerelőállással tudják biztosítani a szolgáltatásokat, és a korlátozott hely ellenére a testes szabadidő-autók megemelése sem jelent problémát.  

A bevásárlóközpontokban lévő egységek másban is túlmutatnak a klasszikus gumiszervizeken. Új abroncs értékesítését is végzik, illetve – ha már a kényelemről szó esett – a gondtalan ab roncs tárolás is megoldott a kerékhotel-szolgáltatással. A tíz éve még szinte ismeretlen lehetőség gyorsan népszerűvé vált. Lényege, hogy megfelelő körülmények között tárolják a holtidőszakban nem használt abroncsgarnitúrát, tehát az ügyfélnek nemcsak az időszakos cserével, hanem a használaton kívüli gumik elhelyezésével sem kell bajlódnia. 

Vélemény, hozzászólás?