Falken a legjobb 10 között – Nürburgring

A Falken ismét bizonyította, hogy gumiabroncsai teljesítménye megbízható és a legnehezebb körülmények között is állta a sarat a versenyen: a Falken csapata a 10. és a 11. helyet érte el a 48. ADAC TOTAL 24h 2020-as versenyén, a német Nürburgringen.

Ahogyan már sokszor előfordult, a híres „Eifel-időjárás” megfűszerezte a versenyt. A 25,378 kilométer hosszú Nürburgring-Nordschleife-t beláthatatlan pályává változtatta a kíméletlen idő. A teljes versenytáv alatt a változó időjárási körülmények sok váratlan eseményt és nehéz feladatokat állítottak a versenyzők elé, és alaposan igénybe vették a csapatok ügyességét, képességeit.

Végül a Falken csapatnak a 10. és a 11. helyre sikerült feltornáznia magát: a 10. helyen végzett a 44-es rajtszámú Porsche 911 GT3 R Klaus Bachler, Sven Müller, Peter Dumbreck és Martin Ragginger-rel a kormánynál.

A Falken számára a kvalifikáció sokkos pillanattal kezdődött, amikor Peter Dumbreck balesetet szenvedett a „Fuchsröhre” szakaszon a csütörtök esti éjszakai edzés során. A Falken csapata éjszaka tudott javítani a 44. helyen, Dumbreck és társai a 27. helyre kvalifikálták magukat, de szabálysértés miatt az első csoport végén kellett megkezdeniük a versenyt. A dolgok jobban mentek a 33. rajtszámú autónál. A kvartett bebiztosította a 21. pozíciót.

A verseny szombaton 15: 30-kor kezdődött a legnehezebb időjárási körülmények között. A folyamatos eső, amely a verseny előrehaladtával egyre erősebb lett, valamint az ismétlődő köd megnehezítette a „Zöld Pokol” amúgy is nagy kihívást jelentő versenyét. A Falken duó bekerült a reflektorfénybe, és a jó gumiabroncs-teljesítménynek, valamint a pilóták és a csapat erőfeszítéseinek köszönhetően izgalmas versenybe kezdett.

22:30 körül a verseny vezetősége úgy döntött, hogy szünetet tart a növekvő csapadék miatt, amely vasárnap reggel 8 óráig tart. A 9,5 órás szünet után végül folytatódott a „vadászat a Zöld Pokolban”, és a Falken ismét bizonyítani tudott. Végül mindkét Porsche befejezte a versenyt, igazolva a fantasztikus csapat teljesítményt.

Dirk Werner (# 33): „Ez a 24 órás verseny nagy kihívást jelentett minden résztvevő számára. Eső, balesetek, olajnyomok, köd: soha nem tudta, mire számíthat az ember a következő kanyarban. Ezért a célba érés máris nagy siker, a 11. hely teljesen kielégítő számunkra”.

Peter Dumbreck: „A teljes verseny során kiemelten koncentrálni kellett. Hihetetlenül nehéz volt az autót úton tartani, a pálya rendkívül csúszós volt. Örülök, hogy sikerült célba érni. Nagyon elégedett vagyok, hogy az első 10-ben zárhattam a versenyt”.

Vélemény, hozzászólás?