Nankang első szerelésre – D8 GTO JD-70

A Nankang büszke rá, hogy biztosíthatja a Donkervoort cég számára legújabb AR-1 abroncsát.

A Nankang bejelentette újabb első szerelési partnerét a Donkervoor Automobilien személyében. A cég az új Donkervoort D8 GTO-JD70 modelljéhez választotta első szerelésre a Nankangot. A holland cég új modellje a JD-70 a Nankang AR-1-es abroncsaival fog kigurulni a lelystadi gyárból, 235/45ZR17 és 245/40ZR18 méretekben.

https://www.donkervoort.com/en/cars/donkervoort-d8-gto-jd70/

A D8 GTO-JD70 a Donkervoort Automobilien alapítójának, Joop Donkervoort 70. születésnapjának tiszteletére került megtervezésre, valamint kivitelezésre. Természetesen megfelel a vállalat alapvető értékeinek, amelyek nem másak, mint a könnyű súly, kiemelkedő minőség, az egyedülállóan zavartalan vezetési élmény. 2,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, 7,7 másodperc alatt pedig 0-ról 200 km/h-ra. Ezen felül pedig rendkívül exkluzív modellről beszélhetünk, hiszen csak 70 darab fog készülni belőle. Az autó kevesebb, mint 700 kg, 415 lóerőt tudhat magáénak, valamint az AR-1-nek köszönhetően kanyarodási csúcsa meghaladja az 2G oldalgyorsulást is.

A Nankang AR-1 a magasteljesítményű futófelület-keveréket ötvözi a speciális, aszimmetrikus mintázati kialakítással. A Nankang K+F részlegének ezen erősségek kialakításával és kombinálásával sikerült megfelelni a Donkervoort szigorú elvárásainak – ezzel elnyerve az együttműködést. Az AR-1 több nagyszabású versenyen is bizonyított már – ilyen például az M3 Cup, a 330 Challenge és a Classic VW Cup, valamint számos győzelmet is bezsebelt, a CSCC New Millenium és a 750 MC Club Enduro versenyeken. Ezeken felül pedig az EU-s gumiabroncs-címke kategorizálásában az MSA List 1B-re hagyták jóvá, illetve a nürburgringi teszteken is teljesített már a magas intenzitású szakaszon. A Donkervoort mérnökeinek ezért is esett erre az abroncsra a választása.

„Nagy örömmel tölt el minket az, hogy a Donkervoort D8 GTO-JD70 is – többek között – Nankang gumikon gurulhat ki a gyárból.” – Mondta el Shane, a Nankang Tire Europe ügyvezetője –„A cégek közötti hosszú távú, sikeres együttműködés jegyében a Donkervoort D8 GTO-JD70-re szerelik majd a Motorsport UHP gumiabroncsainkat is.”

A Nankang Tire így már világszerte első szerelésű gumiabroncsa lesz a Donkervoortnak. Ennek eredményeképp pedig az együttműködés sikertörténete folytatódik azzal, hogy a Donkervoort D8 GTO-JD70 világszerte Nankang abroncsokon szelheti az utakat.

Vélemény, hozzászólás?