Toyo tires és a bringások

Az UCI nyilvánosságra hozta az UCI Cyclo-cross világbajnokság 2020–2021 évi átdolgozott beosztását

Az Union Cycliste Internationale (UCI) a Flanders Classicsszel együtt bejelentette a 2020–2021 közötti UCI Cyclo-cross világbajnokság módosított naptárát, amelyet a koronavírus (Covid-19) járvány miatt készítettek.

A sorozat november 1-jén indult a belgiumi Overijse-ben, és január 24-én fejeződik be a hollandiai Hoogerheide-ben. 11 fordulóból áll, ami hárommal kevesebb, mint az eredetileg tervezett volt az egészségügyi világválság kezdete előtt. A járvány a kerékpársport versenyeit is befolyásolta. A Waterloo (Amerikai Egyesült Államok), a Dublin (Írország) és az Antwerpen (Belgium) fordulókat elhalasztották a 2021-2022 szezonra, míg a zonhoveni (Belgium) forduló október 25-ről december 13-ra került, így az antwerpeni forduló helyét veszi át.

2020–2021-es UCI Cyclo-Cross Világkupa

  • November 1: Overijse, Belgium
  • November 15: Tabor, Czech Republic
  • November 22: Koksijde, Belgium
  • November 29: Besançon, France
  • December 6: Wachtebeke, Belgium
  • December 13: Zonhoven, Belgium
  • December 20: Namur, Belgium
  • December 27: Diegem, Belgium
  • Január 3: Hulst, the Netherlands
  • Január 17: Villars, Switzerland
  • Január 24: Hoogerheide, the Netherlands

David Lappartient, az UCI elnökének nyilatkozata: „Örömmel jelentem be a 2020–2021-es UCI Cyclo-cross Világkupa új lebonyolítási rendjét. A Flanders Classics-szal és a szervezőkkel együtt rövid időn belül sikerült öt országban 11 fordulót tartalmazó sorozatot létrehozni. Köszönet a Flanders Classics és a szervezők pozitív hozzáállásáért. Sajnálattal vesszük, hogy idén nincsenek olyan fordulók, mint például Waterloóban és Dublinban, de várhatóan ezeket következő szezonban láthatjuk. A közúti és az UCI mountain bike események beosztása után közzé tették, az UCI Nemzetközi Naptár másik fontos szakaszát. Az esemény így új dátummal rendelkezik, de megtartása továbbra is a fogadó országok egészségügyi helyzetétől függ.”

„Az tűnt helyénvaló döntésnek, hogy minden fél november elejére halasztja az UCI Cyclo-Cross Világkupa kezdetét” – magyarázta Tomas Van Den Spiegel, a Flanders Classics vezérigazgatója. „Egyrészt a közúti szezon módosításai miatt, amelyek októberben néhány kiemelt eseményt láthatnak vendégül, másrészt a bizonytalanságok miatt, amelyek továbbra is fennállnak a Covid-19 miatt. Megtartásukhoz nemzeti és nemzetközi szinten is szükséges intézkedésekkel is kalkulálni kell. Az UCI és a Flanders Classics szeretne köszönetet mondani a szervezőknek és a városoknak konstruktív és rugalmas együttműködésükért. Reméljük azt is, hogy a helyi szervezőknek tett pénzügyi hozzájárulás segíti a továbbiakban a hasonló szintű események megrendezését.”

A Toyo Tires az UCI Cyclo-Cross Világkupa új fő szponzora

A japán gumigyártó Toyo Tires büszkén jelentette be, hogy a továbbiakban szponzorálja mind az UCI Cyclo-Cross Világkupát, mind pedig a Telenet Superprestige-t, mint fő partner az aktuális szezon hátralévő részében.

Kerékpáros rajongók

Örömmel támogatjuk a Flanders Classics szervezetet. A kihívásokkal teli helyzet ellenére a szervezet és a versenyzők szeretnék elérni, hogy a kerékpár rajongói továbbra is élvezhessék ezt a csodálatos sportot (akár a tévéjükön keresztül is). Bízunk a szervezet profizmusában, működésében és a közös megállapodás sikerében. Nagy várakozással tekintünk az új együttműködés elébe, és a továbbiakban is örömmel támogatjuk a cyclo-cross-t.

Több márkafelismerés

A Cyclo-cross szponzoráció egy kiváló eszköz a Toyo Tires számára, hogy bővítse márkája ismertségét és elismertségét. Kampányinspirációi és aktivációs törekvéseinek fő inspirációja ez a szponzori együttműködés.

Vélemény, hozzászólás?