Toyo Tire – Ünnepség az új szerbiai gumiabroncs üzemnél

A Toyo Tire Corporation és leányvállalata, a Toyo Tire Serbia LLC különleges ünnepséget tartott az új üzem alapkőletétéle alkalmából a szerbiai Indjija városában.

Az ünnepségen mintegy 40 jeles vendég vett részt, köztük Aleksandar Vučić, a Szerb Köztársaság elnöke, Vladimir Gak, Indjija a város polgármestere és Takahiko Katsumata, japán nagykövet, akik bíznak az építkezés biztonságos lebonyolításában. A COVID-19 terjedésének elkerülése végett a lehető legnagyobb gonddal szervezték meg az ünnepséget, Shimizu elnök távolról vett részt az eseményen Japánból.

https://www.toyotires.eu/news/item/id/10870

Shimizu elnök beszédében kifejezte lelkesedését a Toyo Tire első európai üzeme iránt: „Az ebben az üzemben gyártott termékek nagy részét az új németországi K + F központban tervezzük és fejlesztjük. Jövőbeni célunk a teljes egészében Európában készült gumiabroncsok gyártása. ” Vučić elnök kifejezte elismerését: „Ez olyan fontos és értékes beruházás Szerbia számára, hogy nehezen találom a megfelelő szavakat rá. Külön köszönettel tartozom minden japán és hazánkbeli embernek, akik támogatták egy ilyen fontos és hatalmas vállalat létrejöttét Szerbiában. „

A Toyo Tire széles körű üzleti lehetőségeket keres Észak-Amerikában és Európában kiemelten magas hozzáadott értéket képviselő termékeinek terjesztésére. A Toyo Tire 8. gyártási bázisaként az új szerbiai gyár jelenti az első lépést a vállalat globális növekedési stratégiájának megvalósításában. A 2019 novemberében megnyílt Európai K + F Központtal együttműködve a Toyo Tire tovább növeli költséghatékonyság versenyképességét és mérnöki munkájának minőségét.

Az új üzem 2022 áprilisában kezdi meg a gumiabroncs-gyártási tevékenységet, amelynek kapacitása 2023 nyaráig évi ötmillió gumiabroncs (a személygépjárművek gumiabroncsai alapján) gyártása.

Vélemény, hozzászólás?