AUTO BILD – 2021 nyári gumiabroncs teszt

2021-es nagy nyári gumik teszt: több mint 50 gumiabroncs összehasonlítása

A nyári gumi tesztet 53 abronccsal végezték 205/55R16 méretben. Az első biztonsági ellenőrzés hamar rávilágítottak egyes abroncsok gyengeségeire.

2021-ben az AUTO BILD nyári gumiabroncsokat tesztel Európában a legkeresettebb 205/55 R16 méretben. Ez a méret a legtöbb kompakt osztályú járművel kompatibilis, mint például a VW Golf, a Seat Leon, az Audi A3, a Skoda Octavia, a Peugeot 308, a BMW 1-es sorozat és az Opel Astra. Több mint 50 nyári gumit szereztek be névtelenül a tesztekhez. A selejtezőkörben az első biztonsági ellenőrzés a száraz és nedves utakon mutatott féktávolságokat vizsgálta. Csak a legjobb féktávolságot hagyó abroncsok kerülnek be a második fordulóba, ahol az aquaplaning a kihívás tárgya. A vezethetőségi teszt és a Milage-teszt.

A várakozásoknak megfelelően minden prémium gyártó az élen végzett a biztonsági ellenőrzésen. A költséghatékonyabb márkák közül a Kumho Ecsta HS51, a Falken Ziex ZE 310 kifejezetten jó helyezést ért el a top 10 féktávolságú abroncs közt. Érdekességképpen a Pirelli márka nyári abroncsa megnevezését érdemes megfigyelni vásárlásnál, ugyanis több nyári termékét P7 név alatt foglalja össze, így termékeit csak apróbetűs rövidítéssel lehet megkülönböztetni.

Csak 20 nyári gumi jutott be a tesztdöntőbe

Noha a teszt utolsó fordulója még nem fejeződött be teljesen, a biztonsági ellenőrzés eredményeit itt már tudhatjuk. Az első táblázat azt a 20 nyári gumit mutatja be, amelyek bejutottak az utolsó fordulóba. A második táblázat a többi 33 tesztelt nyári gumiabroncs fékértékeit mutatja.

Vélemény, hozzászólás?