AUTO ZEITUNG – 2021 nyári gumiabroncs teszt

A Falken és a Nexen előkelő helyen végzett a 2021 nyári gumiabroncs teszten

Idén viszonylag korán elindult a 2021-es nyári gumi szezon, az Auto Zeitung nagyszerű csapata már februárban publikálta legújabb gumiabroncs-tesztjét.

A tesztben 10 db, 300 és 440 Euro közötti abroncs szerepel a rendkívül népszerű 225/40R18 méretben, mely ideális közel 60 járműre a kompakt és a közép kategóriában, mint ahova az egyre népszerűbb VW Golf, az 1-es BMW, az Audi TT, vagy mondjuk az új Seat Leon tartozik, melyen a jelenlegi teszteket végezték.

A verseny résztvevői a tavalyi tesztgyőztes Continental Premium Contact 6, a Dunlop Sport Maxx RT2, a jól bevált Falken Azenis FK510, a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5, valamint a Hankook Ventus S1 evo3 és a Maxxis Victra Sport 5, a győztes Michelin Pilot Sport 4, a Nexen N’Fera Sport, a Nokian Powerproof és a híres Pirelli P Zero PZ4. Az összes nyári gumiabroncs-tesztet 2020 szeptemberében, 25 Celsius fok körüli kinti hőmérsékleten végezték el egy gumiabroncs-teszt helyszínen, Rómától délre, az új Seat Leon 1.5 eTSI 150 lóerős autójával.

A nedves fékezési teszt során a Falken FK510-es mintázata kiemelkedően jól teljesített, mellyel sikerült is bezsebelnie a harmadik helyet, nem is sokkal lemaradva versenytársaitól, ezzel pedig a legjobb ár-teljesítmény arányt kínálva a fogyasztóknak.

Nedves fékezési teszt – https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Auto-Zeitung-Summer-UHP-Tyre-Test.htm

Ha a Nexen abroncsokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy az N Fera Sport SU2-vel abszolút győztes volt a megmérettetésen a szubjektív kényelmi pontozás, és a zajkibocsátás terén. Ugyanakkor fontos szempont a termék ára is. Így érte el az előkelő első helyet a kategóriában.

Szubjektív kényelmi pontozás – https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Auto-Zeitung-Summer-UHP-Tyre-Test.htm
Zajkibocsátás – https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Auto-Zeitung-Summer-UHP-Tyre-Test.htm
Árazás – https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Auto-Zeitung-Summer-UHP-Tyre-Test.htm

Vélemény, hozzászólás?