A Falken dobogós helyezést ért el Nürburgring-i 4 órás felkészítő versenyen

A Falken dobogós sikert ünnepelhetett a Nürburgring-en megrendezett állóképességi-sorozat harmadik fordulójában.

Nagy az öröm a Falken Motorsportnál

A Nürburgring állóképességi-sorozat harmadik fordulójában, a 62. Eibach ADAC ACAS Kupán a gumiabroncsok összesítésében a Falken bezsebelte a harmadik helyet. Klaus Bachler és Martin Ragginger, akik a Porsche 911 GT3 R 4-es rajtszámával versenyeztek, hibátlan versenyt teljesítettek, és joggal élvezhették a korai szezon első dobogós sikerét. A testvérautó, a #3-as Porsche Lance David Arnolddal és Dirk Wernerrel a volánnál, összesítésben a 18. lett.

Werner vette át Thomas Preining helyét, aki pozitív koronavírus tesztet produkált a nürburgringi útja előtt, így az irányelvek szerint nem lehetett ott a hétvégén. Szerencsére két másik teszt bizonyította, hogy Thomas Preining egészséges.

Falken Porshce Nürburgring szereplése

A szombat délelőtti kvalifikáció eleinte kaotikus volt. A pályán bekövetkezett számos baleset és javítási munka miatt többször félbeszakadt az időmérő, mely végül annak idő előtti befejezését eredményezte. Martin Ragginger és Klaus Bachler a # 4-es Porsche-ban a tizenegyedik, míg Lance David Arnold és Dirk Werner az összesítésben a 20. rajtpozícióban végzett.

Ismét erős volt a Nürburgring állóképességi-sorozat mezőnye: Több, mint 30 GT3 autó nevezett be az NLS harmadik fordulójába, hogy felkészülhessenek a júniusi nagy 24 órás futamra.

Falken Porsche Nürburgring
NLS 3. Lauf 2021, 62. EIBACH ADAC ACAS Cup, Nürburgring-Nordschleife – Foto: Gruppe C Photography; #004 Porsche 911 GT3 R, Falken Motorsports: Klaus Bachler, Martin Ragginger

A négy órás verseny megkezdése után a két Falken Porsche bejutott a legjobb 10 közé. Nem csak a pilóták mutattak erőteljes teljesítményt, a Falken gumiabroncsok hűvös körülmények között is jó teljesítményt nyújtottak. Gyors köridőkkel és hibátlan kanyarokkal Ragginger és Bachler körről-körre javított pozícióján.

Az utolsó boxkiállás után a Falken duó a harmadik pozícióban volt, melyet a célig meg is őriztek. Dirk Werner és Lance David Arnold is teljesítette a futamot, és az összesített 18. helyen végeztek. A győzelmet a Porsche baráti csapata, a Frikadelli Racing szerezte meg.

Tekintse meg a gumi.hu Falken nyári gumiabroncs kínálatát

A Falken Motorsports következő versenye már a jövő héten megkezdődik. Az ADAC kvalifikációs futam egy általános próba az ADAC TOTAL 24h előtt, amely 2021. június 3. és 6. között kerül megrendezésre.

Vélemény, hozzászólás?