Dakar Rally – Toyo Tires a biztos támogató

A japán gumigyártó Toyo Tires idén is a Dakar Rally egyik fő támogatója. Idén a Team Land Cruiser Toyota autóját Toyo Open Country M / TR terepre tervezett abroncsaival látja el. A Toyo Tires a Team Land Cruiser Toyota Auto Body-t támogatja a 2022-es és 2023-as Dakar-Rallyn.

Dakar Rally

A Dakar Rally egy off-road állóképességi rali, amelyet 1979 óta rendeznek. Eredetileg Párizs és Dakar között, Szenegálban tartották. A verseny folyamán a sofőrök átkeltek az afrikai kontinensen található Szaharán. Ezért a versenyt korábban Párizs-Dakar ralinak hívták. Ugyanakkor a verseny teljes egészében Szaúd-Arábiában zajlik. A Dakar-ralit továbbra is a világ egyik legnehezebb motorsport-eseményeként tartják számon, izgalmas versenyzőket és motorsport-rajongókat gyűjt össze. A közelgő Dakar-ralin, amelyre 2022 januárjában kerül sor, a résztvevő csapatok a verseny két hetében mintegy 8000 km teljes távot tesznek meg.

A Team Land Cruiser Toyota Auto Body egy profi ralicsapat, amelyet a Toyota Auto Body, a Toyota csoport tagja hozott létre, hogy részt vegyen a Dakar-Rallyn. A csapat először 2005-ben vett részt a versenyen, helyettesítve elődjét, a Toyota Team Aracót. Az idén januárban megrendezett 2021-es Dakar Rallyn a csapat egymás után nyolcadik győzelmét aratta a produkciós kategóriában.

Dakar Rally Toyo Tyres
Fotó: toyotagazooracing.com

Toyo Tires a Dakar Rallyn

A Toyo Tires számos csapatnak és pilótának szállította már gumiabroncsait, akik világszerte kemény terepversenyeken vettek részt, ezzel is hozzájárulva győzelmükhöz.  A 2022-es Dakar Rallyn a Toyo Tires támogatni fogja az Open Country M / TR-t. A kifejezetten a Dakar Rally számára kifejlesztett abroncs a Team Land Cruiser Toyota Auto Body tapasztalataira, és a Toyo Tires szakértelmére támaszkodik a sivatagokban és más nehéz terepeken. A közös cél az, hogy segítsük a csapatot nyolc egymást követő győzelmének kilencre növelésében a produkciós kategóriában.

A Toyo Tires jelenlegi üzleti tervében, amelyet idén februárban tett közzé, bejelentette, hogy meg kívánja erősíteni az egyedi dizájnnal és funkcionalitással rendelkező termékek fejlesztését, ideértve az Open Country gumiabroncs-sorozatot is. A Toyo Tires a folyamat során levont tanulságokat beépíti termékfejlesztési folyamatába, hogy nagyobb teljesítményű, jobb minőségű termékeket nyújtson, amelyek vonzóak az általános fogyasztók számára.

Team Land Cruiser Toyota Auto Body

A Toyota Auto Body által összeállított ralicsapat részt vesz a Dakar Rallyn egy speciálisan tervezett és gyártott Toyota Land Cruiser-rel. A csapat menedzsere, edzője és sofőrjei mind a vállalat alkalmazottai. A csapat korábban Toyota Team Araco néven volt ismert, és először 1995-ben vett részt a párizsi Dakar Rallyn a 80-as sorozatú Toyota Land Cruiserrel. Azóta a Team Land Cruiser Toyota Auto Body folyamatosan nyerte meg ezt a világhírű terepversenyt a T2 gyártási kategóriában, és nyolcadik győzelmét szerezte meg a 2021-es Dakar-Rallyn.

Támogatott járművek

2022: Land Cruiser 200

2023: Land Cruiser 300

Részletek: OPEN COUNTRY M / TR gumik fejlesztése és biztosítása

OPEN COUNTRY sorozat

Toyo Tires Open Country M/T

Az OPEN COUNTRY gumiabroncs-sorozat a Toyo Tires kiemelt terméke, amelyet a SUV piacra terveztek. A Toyo Tires segített az OPEN COUNTRY-val felszerelt járműveknek számos kiemelkedő eredmény elérésében a nemzetközi versenyeken. Javított a tartósságon és a külső sérülésekkel szembeni ellenálláson a megbízható mobilitás érdekében. A kiváló teljesítményt és az agresszív futófelület-kialakítást nagyra értékelik az USA-ban, ahol a nagy terepjárók különösen népszerűek. Az OPEN COUNTRY gumiabroncsok nagyon népszerűek a szabadtéri és trendtudatos fogyasztók körében Japánban és várhatóan ez a népszerűség tovább fokozódik.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!