A Continental SportContact 7 bemutatkozik

  • Az új Continental SportContact 7 ősztől érhető a gumi.hu kínálatában
  • Kiválóan alkalmas sportkivitelekhez, szedánokhoz, sportautókhoz és szuper sportautókhoz, valamint tuningolt járművekhez
  • Várhatóan első szerelésként is megjelenik

Continental SportContact 7

A SportContact 7 a Continental új, nagy teljesítményű gumiabroncsa sportos járművek számára. Idén ősztől 19 és 23 coll közötti méretben összesen 42 változat lesz kapható. A szállítási tartomány a következő év folyamán tovább bővül. Az új SportContact generációval a hannoveri vállalat egy nagyon biztonságos, könnyen kezelhető és nagy futásteljesítményű abroncsot kínál a nagy teljesítményt elváró autósok számára. A versenypályán a teljesítmény 10 százalékkal nő az előző modellhez képest, a vizes úton való féktávolság 8 százalékkal csökken. Száraz fékezésben az új SportContact 6 százalékkal jobb, a futásteljesítmény pedig 17 százalékkal nő. A vizes és száraz kezelhetőség, valamint a tapadás is javul az új fejlesztésnek köszönhetően (245/30 R 20 abroncsméret tesztje). A fejlesztés során a Continental minden teljesítménykritériumban a legmagasabb szintű tökéletességre helyezte a hangsúlyt, hogy a maximális vezetési élményt a legmagasabb szintű biztonsággal és fenntarthatósággal ötvözze az UUHP (ultra-nagy teljesítményű) abroncsok szegmensében.

Continental Sportcontact 7
Continental Sportcontact 7

Az új SportContact 7 esetében a gumiabroncs-fejlesztők mindent elővettek a tarsolyukból. Adaptív futófelület-kialakítása alkalmazkodik a száraz és vizes utakhoz, méretspecifikus futófelületi kialakításával minden járművön maximális vezetési élményt nyújt. A futófelület BlackChili keverékének összetétele pedig pontosan illeszkedik az aszimmetrikus futófelület tapadásához. A SportContact 7-et a sportos tulajdonságokkal rendelkező személygépkocsikhoz fejlesztették ki, egészen a szuper sportautókig. A járműválaszték széles: az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio éppúgy része, mint az Audi RS-sorozata és az M GmbH sportos BMW-je. Vannak köztük olyan kompakt modellek is, mint a Ford Focus III RS vagy a Mini Cooper S Clubman. Megfelelő méretek állnak rendelkezésre a Porsche 4 S GT-hez, a különféle AMG, a Lamborghini és a McLaren járműveihez is. Továbbá a SportContact 7 elérhető a kiemelkedően nagy teljesítményű autókhoz is, mint például a Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.

A gumiabroncs mottója: „Ragaszkodjon az álmaihoz! És az aszfalthoz.” – melyet a bemutató eseményen részt vevő Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg is támogatott.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!