10 ok, amiért szüksége van téli gumikra

A mai napig sokan nem törődnek azzal, hogy amint az átlaghőmérséklet eléri a 7 fokot, vagy az alá esik, tanácsos téli gumira váltani a megfelelő biztonság és kezelhetőség érdekében. De milyen érvek szólnak még a téli gumihasználat mellett?

10 ok a téli gumiabroncs használatra

1. Kiváló teljes körű téli teljesítmény, jobb járművezérlés és reakciókészség = nagyobb biztonság Ön és családja számára

A téli vezetés biztonsága attól függ, hogy nehéz téli körülmények között képes-e fenntartani a normál járműteljesítményt (például fékezés és kanyarodás) és az irányítást. Más típusú gumikkal ellentétben a téli gumiabroncsokat kifejezetten erre a célra tervezték.

2. A statisztikák is azt sugallják, hogy a téli gumik hozzájárulnak a jobb vezethetőséghez

A téli gumi segít megőrizni az uralmat saját járműve felett téli körülmények között, és segítik a manőverezést a bajok elkerülése érdekében.

3. Ha nem téli gumijai vannak, valószínűleg nem alkalmasak a téli használatra

A „négyévszakos abroncsok” gyakran túlzó elnevezés. A legtöbb eredeti felszerelésű (OE) abroncs sem biztosít megfelelő téli tapadást. A maximális téli teljesítmény érdekében a téli gumik jelentik az egyetlen megoldást.

4. A téli gumikat általánosan ajánlják a gumiabroncsokkal foglalkozó szakemberek és az autóipari szakértők

Valójában nem az a trükk, hogy a gyártók több abroncsot akarnak eladni.  Azért van szükség rájuk, mert a téli abroncsok óriásit fejlődtek a téli vezetési irányítás és a teljesítmény terén. Még a járműgyártók is népszerűsítik a téli gumi előnyeit, mondván: „Ha a hőmérséklet 7 fok alatt van, a jármű kezelhetősége és fékezése javítható téli gumiabroncsokkal, amelyeket kifejezetten a hideg időben történő tapadás maximalizálására terveztek.”

5. Volt már elég negatív vezetési élmény téli utakon

A legtöbb ember, aki télen vezetett, felidézi azokat a vezetési élményeket, amikor kiélezett szituációban volt – amikor a tapadás lényegében hiányzott, és a fékpedál minden egyes érintése az ABS beavatkozást váltotta ki csekély hatékonysággal. De ennek nem kell így lennie! A téli abroncsokkal igazi téli vezetési magabiztosságot tapasztalhat, és megőrizheti a jármű feletti uralmat még az alattomos útviszonyok között is.

6. A téli gumi használata a legtöbb európai országban kötelező

Miért? Mivel a téli vezetés más típusú abroncsokkal vitathatatlanul meggondolatlan és hanyag döntés. A téli és más abroncsok között téli utakon teljesítményben óriási eltérés mutatkozik.

7. A téli vezetés különösen veszélyes

A statisztikák alátámasztják azt, amit a télen vezető sofőrök már ismernek – a kedvezőtlen téli körülmények között való vezetés veszélyes vállalkozás. A téli gumiabroncsok segítenek felvenni a harcot ezekkel a veszélyes útviszonyokkal szemben, és megvédik Önt és családját.

téli gumi

8. A téli gumik a biztonsági felszerelés alapvető elemei

A téli gumi ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a hárompontos biztonsági övek, a gyerekülések, a légzsákok, a blokkolásgátló fékek (ABS) és az összes többi szabványos járműbiztonsági berendezés.

Egyenlő vagy még nagyobb fékút-különbség van a téli gumiabroncsok és az ugyanazon az autón lévő más típusú gumiabroncsok között, azonos sebességről fékezve, kedvezőtlen téli útviszonyok között.

9. A téli gumira váltás egyszerű és egyértelmű folyamat

A téli gumik nem csak az autórajongók, vagy gumiabroncs szakértők számára valók. Miután egyszer használt téli gumiabroncsokat, nem fog többet gondolkodni azon, hogy felszereltesse-e hideg időben. A téli abroncsok ősszel történő cseréje éves rutinná fog válni, amelyet örömmel fog vállalni a téli vezetési előnyökért cserébe.

10. Ha egyszer már megtapasztalta a téli gumival való vezetés, nem fog megelégedni kevesebbel!

Sok sofőr számára az első alkalom, amikor téli gumit használ, valóban „OMG!” pillanat. Szeretnénk, ha minden téli vezetési élménye biztonságos és pozitív lenne.

Forrás: https://www.tirebuyer.com/education/top-ten-reasons-you-need-winter-tires

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!