Peter Wright, másodszor nyerte meg a Toyo Tires által szponzorált William Hill Darts Világbajnokságot. A 2022.01.03.-i döntőben 7-5-re legyőzte Michael Smith-t.

Wright három éven belül másodszor is a magasba emelte a Sid Waddell-trófeát, míg Smith második vereséget szenvedte a világbajnoki döntőben.

Smith vs. Wright

Smith, javarészt átvette a verseny irányítását. Szettekben 5-4-re, a tizedik szettben 2-0-ra vezetett, de Wright a következő tíz meccsből kilencet megnyert, így felkerülhetett a kétszeres világbajnoki listára.

 A két játékos összesített tornaátlaga az utolsó találkozó előtt mindössze két századdal tért el egymástól. Ez már önmagában egy kifejezetten izgalmas mérkőzést sejtetett. Visszaemlékeztünk a két tehetség legutóbbi fináléjára, így még izgatottabbak lettünk és egy rendkívül színvonalas meccset várhattunk.  Ennek ellenére egy rendkívül gyenge mérkőzést láthattunk. Smith 28 nyilasánál nem volt még több a tornán. Wrightot ráadásul nemcsak a duplák, de egy bekiabáló néző is zavarta, ennek ellenére elhozta az első szettet (1–0).

A mérkőzést végül 41 darab 180-assal fejezték be, Wright 98.34-es, Smith 99.22-es körátlagot dobott. Michael Smith 24 darab maximummal elérte ellenfele rekordját, amit előtte egy nappal dobott.

Peter Wright 7-5 Michael Smith (3-1, 3-1, 1-3, 2-3, 3-2, 1-3, 0- 3, 3-1, 2-3, 3-2, 3-0, 3-1)

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Előző cikkGumi forgásirány és mintázat típusok, előnyök és hátrányok
Következő cikkA TCR Europe a 2022-es szezonban áttér a Kumho Tire abroncsaira