A Toyo által szponzorált sorozatban Peter Wright az új bajnok

Peter Wright, másodszor nyerte meg a Toyo Tires által szponzorált William Hill Darts Világbajnokságot. A 2022.01.03.-i döntőben 7-5-re legyőzte Michael Smith-t.

Wright három éven belül másodszor is a magasba emelte a Sid Waddell-trófeát, míg Smith második vereséget szenvedte a világbajnoki döntőben.

Smith vs. Wright

Smith, javarészt átvette a verseny irányítását. Szettekben 5-4-re, a tizedik szettben 2-0-ra vezetett, de Wright a következő tíz meccsből kilencet megnyert, így felkerülhetett a kétszeres világbajnoki listára.

 A két játékos összesített tornaátlaga az utolsó találkozó előtt mindössze két századdal tért el egymástól. Ez már önmagában egy kifejezetten izgalmas mérkőzést sejtetett. Visszaemlékeztünk a két tehetség legutóbbi fináléjára, így még izgatottabbak lettünk és egy rendkívül színvonalas meccset várhattunk.  Ennek ellenére egy rendkívül gyenge mérkőzést láthattunk. Smith 28 nyilasánál nem volt még több a tornán. Wrightot ráadásul nemcsak a duplák, de egy bekiabáló néző is zavarta, ennek ellenére elhozta az első szettet (1–0).

A mérkőzést végül 41 darab 180-assal fejezték be, Wright 98.34-es, Smith 99.22-es körátlagot dobott. Michael Smith 24 darab maximummal elérte ellenfele rekordját, amit előtte egy nappal dobott.

Peter Wright 7-5 Michael Smith (3-1, 3-1, 1-3, 2-3, 3-2, 1-3, 0- 3, 3-1, 2-3, 3-2, 3-0, 3-1)

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!