EfficientGrip Performance 2 nyert az ADAC tesztjén

Prémium nyári abroncs kisebb felnire? A 15 collos méretkategóriában a Goodyear EfficientGrip Performance 2 nyert az ADAC nagyszabású tesztjén

  • Első helyezés az ADAC 15″ méretű nyári abroncsokon végzett tesztjén
  • A legjobb univerzális abroncs 15 versenytárssal összehasonlítva
  • A legnagyobb futásteljesítmény; „nagyon jó” futásteljesítmény-minősítés

A Goodyear EfficientGrip Performance 2 első helyezést ért el az ADAC 15″-os nyári abroncsokat vizsgáló legújabb tesztjén, melynek során a kisautó szegmensben népszerű méretben 16 különböző abroncsot hasonlítottak össze.

A németországi ADAC autóipari szövetség az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS szervezetekkel közösen tette közzé a teszt eredményeit. A vizsgálat tárgya a 185/65R15 méretű, H sebességindexű abroncs volt, melyet különböző szempontok szerint vizsgáltak, mint például a száraz és a nedves úton nyújtott teljesítmény, a zajszint, az üzemanyag-fogyasztás és a kopás. 

Tesztjelentésében az ADAC a sokat úton lévő vezetők számára ajánlotta a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncsát, mivel a futásteljesítmény tekintetében ez bizonyult a legjobbnak a 16 vizsgált termék közül. A valamennyi kategóriában mutatott meggyőző eredményeknek köszönhetően a Goodyear EfficientGrip Performance 2 kapta a legjobb összpontszámot is. 

EfficientGrip Performance 2

A hosszú élettartam a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs kulcsfontosságú jellemzője. Az abroncs elődjéhez viszonyítva figyelemre méltó 50%-kal1, a vizsgált legközelebbi versenytársához képest pedig 20%-kal nagyobb futásteljesítménnyel büszkélkedhet2, ezzel „nagyon jó” minősítést szerzett, és az összes vizsgált kritériumban meggyőző eredményeket ért el.

A 2022-ben végzett ADAC-teszt a 185/65R15 méretű abroncsot vizsgálta, amelyet előszeretettel használnak számos kisautón – így például az Audi A1, a Citroën C3, a Fiat Panda, a Renault Clio és Zoe, valamint a Volkswagen Polo járműveken. 

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió regionális műszaki igazgatója így fogalmaz: „Az EfficientGrip Performance 2 termékcsaládot úgy terveztük meg, hogy kitűnő abroncs legyen számos különböző autó és felhasználó számára, akik a száraz és a nedves utakon nyújtott megbízható teljesítmény mellett kiváló futásteljesítményt és tartósságot várnak el. Ezek a jellemzők mutatják, hogy a díjnyertes termékcsalád készen áll a modern elektromos autókra, továbbá bizonyítják a Goodyear fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindez egyértelműen megmutatkozik az ADAC tesztjének eredményeiben, melynek keretében egy, a kisautók és a kompakt ferdehátúak sofőrjei körében népszerű abroncsméretet vették górcső alá.”

(1) Belső becslések. Elődjéhez, az EfficientGrip Performance abroncshoz viszonyítva. Abroncsméret: 205/55R16 91V; Autó: VW Golf 7; Helyszín: közutak Luxemburgban és Franciaországban

(2) 20%-kal/11 000 km-rel nagyobb futásteljesítmény, mint a vizsgált második legjobb versenytárs esetében. A futásteljesítményt (a futófelület jogilag megengedett kopásának eléréséig) a nyári HP-szegmens négy legújabb konkurens termékéhez viszonyították (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). A vizsgálatot a Goodyear megbízásából a TÜV SÜD Product Service GmbH végezte 2019 novemberében. Vizsgált abroncsméret: 205/55R16 91V; Tesztautó: VW Golf Mk7; Vizsgálati helyszín: közutak Németország középső részén.

(3) A tesztet az ADAC végezte; az eredményeket 2021.02.23-án az ADAC (Németország), az ÖAMTC (Ausztria) és a TCS (Svájc) tette közzé, tesztautó: VW Golf 7 1.5 TSI. 

(4) Az ADAC 2021.02.23-án közzétett tartóssági tesztje alapján előrejelzett futásteljesítmény-eredmények: Nokian Wetproof 24 800 km, Uniroyal RainSport 5 26 600 km, Pirelli Cinturato P7 C2 26 250 km és Goodyear EfficientGrip Performance 2 55 300 km.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!