Kumho ECSTA HS52, Fin-Sread – 2 IF Design díj

A Kumho már jól ismert résztvevő a termékeiért kapott nemzetközi elismerések terén, immár nem egy, hanem két 2022-es IF Design Award díjat kapott az autók/járművek kategóriában. Egyet az új, nagy teljesítményű abroncsáért, a Kumho ECSTA HS52-ért, egyet pedig a legújabb jövőbeli levegő nélküli Fin-Sread abroncsért.

Az újonnan piacra dobott Kumho ECSTA HS52 a prémium márkájú személy- és sportautók számára készült. A futófelület mintázatának szilárd blokk kialakítása segít fenntartani az egyenletes nyomást az útfelületen, csökkenti az ütközést és a zajt, valamint javítja a menetkényelmet. Az erős vállblokkok stabilitást és jó kezelhetőséget biztosítanak.

Az autonóm vezetés fejlődésével az autó puszta közlekedési eszközből mobil élettérré válik. A Fin-Sread egy új levegő nélküli, elektronikus gumiabroncs platform. Levegő nélküli szerkezete segít csökkenteni a balesetek számát a defektek megszüntetésével, míg az egyes egységek független vezérlése maximalizálja a menetkényelmet, a középső rész pedig aktívan blokkolja a zajt.

A németországi International Forum Design által szervezett IF díjak a világ legrangosabb díjai közé tartoznak. A Red Dot és az IDEA díjakkal együtt a 69 éves elismeréseket a világ egyik legnagyobb dizájndíjaként ismerik el. A nyerteseket a tervezési szakértőkből álló független zsűri választja ki egy átfogó szűrési folyamat során, amely figyelembe veszi a tervezés kiválóságát, valamint az innovációt, a környezetbarátságot, a minőséget, a funkcionalitást és a kényelmet. Tavaly Kumho mind a négy nagy globális formatervezési díjat – a német iF, az észak-amerikai IDEA, a német Red Dot és a japán Good Design díját – megkapta.

A Kumho Tire kutatás-fejlesztési részlegének vezetője, Cho Mansik elmondta:

„Amint a járművek villamosítása felgyorsul, az alkatrészeik tervezése is gyorsan fejlődik. Olyan gumiabroncsokat fejlesztenek, amelyek szinergiát teremtenek a többi elemmel, és gyorsan túllépnek a meglévő korlátokon. Termékeinkben továbbra is a Kumho jövőorientált vízióját és értékét tükrözzük.”

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!