Bridgestone Turanza Eco gumiabroncsok a Skoda Enyaq IV-hez

A Bridgestone egyedi Turanza Eco gumiabroncsokat fejleszt a Škoda Enyaq iV elektromos SUV-hez

A Škodával való együttműködés részeként a Bridgestone a teljesen elektromos meghajtású Škoda Enyaq iV számára fejlesztette ki az ENLITEN technológiával készült Turanza Eco gumiabroncsokat. Az ENLITEN csökkenti az abroncsok tömegét és gördülési ellenállását, miközben támogatja az Enyaq kezelhetőségét, tapadását nedves útfelületen, valamint hosszú élettartamot is biztosít.

A Škoda nem véletlenül választotta a Bridgestone ENLITEN technológiával készült Turanza Eco gumiabroncsokat, mivel a 30%-kal csökkentett gördülési ellenállás és a 20%-kal visszavett súly[1] 529 kilométeres hatótávolságot biztosít az Enyaq iV számára. A bevált technológiával készült Bridgestone abroncsokat a Škoda mellett olyan gyártók alkalmazzák, mint az Audi a Q4 e-tron modellen, a Volkswagen a ID.3/ID.4/ID.5 elektromos autóin és a Cupra a Born-on. 

Bridgestone Turanza Eco

A Bridgestone az Enyaq iV gumiabroncsait 18, 19, 20 és 21 colos méretben készíti. A fenntarthatóság jegyében, a fizikai megvalósulás előtt saját, virtuális abroncsfejlesztési technológiájával fejlesztették, így a valós körülmények között szükséges tesztek számát is jelentősen csökkentették. Ennek köszönhetően a fejlesztési fázisban akár 60 százalékkal mérséklődik a nyersanyagfogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás, miközben akár 50 százalékkal is felgyorsítható a piacon való debütálás- összességében fenntarthatóbbá, hatékonyabbá, pontosabbá és rugalmasabbá téve a gumiabroncsfejlesztést.

A Škoda Enyaq iV egy minden szempontból fenntartható autó és élvezetesen vezethető és nem utolsó sorban a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásában foglalt értékek közül többet megvalósít. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalás összesen nyolc fókuszterületet – Energia, Ökológia, Hatékonyság, Bővítés, Gazdaság, Érzelem, Könnyítés és Erősítés – foglal magában, és segít kollektíven irányítani a vállalat stratégiai prioritásait, a döntéshozatalt és a fenntarthatósági erőfeszítéseket az üzlet és a működés minden területén.

A Bridgestone az elektromos mobilitásban hatalmas lehetőséget lát a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének és a mindenki számára fenntarthatóbb mobilitás jövőjének kialakítása tekintetében. A vállalat büszke arra, hogy a Škodával együttműködve segíthet felgyorsítani ezt az elektromos közlekedésre való átalakulást. Az EV abroncsok a Bridgestone EMIA teljes személygépkocsikra vonatkozó OE-kínálatának mintegy 11%-át teszik ki – a 2019-es mindössze 4%-ról, ez az arány 2024-re várhatóan meghaladja majd a 20%-ot.


[1] A Bridgestone belső adatai alapján a Bridgestone prémium nyári gumiabroncsok összehasonlítása ENLITEN technológiával és anélkül, azonos abroncsméretben (92Y 225/40R18 XL).

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!