Bridgestone Blizzak LM005 – ismét tesztgyőztes

A Bridgestone Blizzak LM005 már a második egymást követő évben nyerte meg a német Auto Motor und Sport autóipari magazin téli gumiabroncs tesztjét.

A tesztről

A teszt résztvevői a kis és közepes autóosztály téli gumiabroncsai, 195/55 R16 méretben. Kiterjedt teszteket végeztek legkülönbözőbb téli időjárás körülmények között. A cél az volt, hogy fel lehessen mérni az abroncsok viselkedést havon, nedves és száraz úton. A legfontosabbak a teljesítmény meghatározásához a féktávolság, a tapadás, a kanyarodás és a kezelhetőségi adatok. Ezek az információk segítik hozzá a tesztelőket, hogy meghatározzák, melyik gumiabroncs-gyártó a legjobb az idei teszten. Az 1-3. helyezettek fej-fej mellett haladva végeztek a dobogón, de a tesztgyőztes mégis a Bridgestone Blizzak LM005 téli gumiabroncs lett. A 4-9. helyezettek jó, míg a 10. helyezett egyedüliként elégséges minősítést kapott.

Teszteredmények

  1. Bridgestone Blizzak LM005
  2. Continental WinterContact TS 870
  3. Vredestein Wintrac
  4. BF Goodrich G Force Winter 2 (EL)
  5. Michelin Alpin 6
  6. Goodyear Ultra Grip 9 Plus
  7. Pirelli Winter Cinturato (XL)
  8. Falken Eurowinter HS01
  9. GT Radial Winterpro 2 (XL)
  10. Toyo Observe S944 (XL)

Mindezek mellett fontos megemlíteni, hogy az angol Auto Express 8 márkát összehasonlító megmérettetésein a legfelső dobogót szerezte meg a Blizzak LM005.

Bridgestone Blizzak LM005

Legjobb a nedves utakon

  • legrövidebb fékút
  • legjobb oldalsó tapadás
  • kiváló kezelhetőség
  • kiemelkedő általános teljesítmény nedves úton

Sokoldalú gumiabroncs

  • nagyon jó általános teljesítmény havas úton
  • kiváló hótörés
  • nagyon jó sávváltás és kezelhetőség száraz úton
  • legalacsonyabb zajszint

Műszaki jellemzők és előnyök

A mintázat egyedi barázdái

HAVAS ÚTON JOBB TAPADÁST ÉS HAJTÁST BIZTOSÍTANAK

Ha jobb tapadást szeretnénk elérni télen, akkor ennek az egyik legjobb módja, hogy olyan abroncsot választunk, aminek a mintázatát kimondottan téli útviszonyokhoz alakították ki. A Bridgestone Blizzak LM005 barázdái mélyebbek, és cikkcakkos elrendezésük révén elvezetik a vizet, latyakot és havat az abroncs felületétől, így még jobb tapadást biztosítanak havas és nedves úton.

A NANOPRO-TECH™ technológia keverékben történő alkalmazása révén

AZ ABRONCS NEDVES ÚTON MUTATOTT TELJESÍTMÉNYE KIÉRDEMELTE AZ EU „A” CÍMKEOSZTÁLY MEGJELÖLÉST

Független vizsgálatok alapján a Blizzak LM005 nedves úton nyújtott teljesítményével kiérdemelte az EU „A” címkeosztály megjelölést – ez a legmagasabb elérhető minősítés. Az abroncs gyorsabb megállást és jobb tapadást ér el a NanoPro-Tech ™ technológiának köszönhetően: a kizárólag a Bridgestone által alkalmazott technológia a „kapaszkodó” részecskéknek és a szilícium-dioxid bevonatnak köszönhetően javítja a tapadást nedves úton

Az egyedi lamellák javítják a fékutat

RÖVIDEBB FÉKTÁV A TÉLI UTAKON

A fékezés alapvetően fontos a biztonságos téli vezetéshez, és ebben egy megfelelő lamellákkal – ezek a mintázatban található kis bevágások – ellátott abroncs óriási előrelépést jelenthet. A Bridgestone Blizzak LM005 mintázata számos 2D és 3D lamellát tartalmaz, melyek segítségével az abroncs nagyobb felületen tud érintkezni az úttal, és a maximális vezethetőség érdekében hó és jégrétegeken át is képes az útba kapaszkodni.

„Megbízható sokoldalúság télen, a legjobb teljesítménnyel a hideg és nedves utakon.”

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!