Falken gumiabroncs kopás – extra jó értékelés

A Falken nyári gumiabroncs extra magas pontszámot kapott a 2022-es ADAC gumiabroncs kopási tesztjén

A Falken AZENIS FK510 prémium gumiabroncs csúcsértéket kapott a 2022-es ADAC abroncskopási teszten, amely 15 gumiabroncsgyártó három nyári és három téli gumiabroncsának abroncskopási részecskéit vizsgálta. A Falken AZENIS FK510 első lett a 225/40 R18-as kategóriában, míg a Falken ZIEX ZE310 ECORUN harmadik lett a 185/65 R15-ös mezőnyben, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Falken összesítésben a negyedik helyezést érte el.

Mindkét Falken nyári gumiabroncs ismételten sikereket ért el számos független teszten. Teljesítményük tekintetében „Nagyon jó” és „Jó” minősítést ért el. Ezen abroncsok fejlesztése során a legmodernebb 4D-Nano Design és Advanced 4D-Nano Design eljárásokat alkalmazták. A technológia a gumikeverékben lévő polimerek molekulaszerkezetének pontosabb szimulációját biztosítja. Ez lehetővé teszi a Falken számára, hogy pozitívan befolyásolja a kopásállóságot. Olyan abroncsokat fejleszt, amelyek a lehető legmagasabb vezetési biztonságot nyújtják a jármű számára. Mindemellett pedig csekély környezetterheléssel bírnak, amint azt az ADAC gumiabroncs-kopási tesztje is bebizonyította.

Az eredmények azt mutatták, hogy az átlagos gumikopás mind a nyári, mind a téli abroncsok esetében körülbelül 120 g/1000 megtett kilométer, ami 130 g/1000 km-re nő az ultranagy teljesítményű abroncsok esetében. A 115g/1000 km-es eredménnyel a Falken AZENIS FK510 225/40 R18-as változatban kiemelkedett, és a kategória legalacsonyabb kopási értékét érte el.

A Falken ZIEX ZE310 ECORUN 71g/1000km kopási eredményt ért el, ami 18g/1000km-rel elmarad a 185/65 R15 szerelvényben tesztelt gumiabroncsok átlagától. Az eredmény a harmadik helyet biztosította a Falken ZIEX ZE310 ECORUN kategóriájában.

Összességében a Falken lenyűgöző negyedik helyezést ért el az ADAC által értékelt 15 gumiabroncs-gyártó között. Nyári és téli abroncsai együttes átlagos kopási értéke 114 g/1000 km.

„Japánban dolgozó csapatunk a legújabb gumiabroncs-fejlesztési technológiát alkalmazza, és a gördülési ellenálláson kívül következetesen a gumiabroncsok tartósságára és biztonságára összpontosít. Külön örömünkre szolgál, hogy fejlesztésünk eredménye kiemelkedett a nyári gumi kategóriában, és összesítésben negyedik helyezést értünk el. Idén ősszel piacra dobjuk a Falken EUROWINTER HS01 utódját, amely javítja kopási tulajdonságait és optimalizálja gördülési ellenállását. Ezzel arra törekszünk, hogy a következő teszt során jobb eredményeket érjünk el a téli gumiabroncsok kategóriájában” – magyarázza Andreas Giese, a vállalati tervezésért/terméktervezésért felelős vezető.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!