Hoonipigasus – Ken Block és a vadiúj átalakított Porsche

„Hoonipigasus” – az új átalakított Porsche

Ken Block visszatér vadonatúj versenyautójában, amit „Hoonipigasus” névre keresztelt. A jármű tisztelgés a Porsche 917/20 „Pink Pig” előtt.

Úgy építették, hogy lehetővé tegye Ken Block számára régóta hajtott vágyát, hogy megszerezze a Pikes Peak általános győzelmét, ami meglehetősen magasztos ambíció részéről.

Jóval többel tért vissza a Hoonigan és a BBi Autosport együttműködésében, és egy évtizede készülő Hoonipigasusszal, ami egy teljesen egyedi darab. A vintage Porschét alapjait veszi át, és olyan mértékben módosítja, ami valószínűleg a Porsche rajongók szemét már szúrhatja. A Hoonipigasus az utóbbi idők jó szokása szerint Toyo Tires abroncsokkal van felszerelve.

Ehhez Block csapata egy dupla turbófeltöltésű, 4,0 literes lapos hatos motort szerelt fel, némi könnyelműséggel és boszorkánysággal 1400 LE-re erősítette.

„A Pikes Peak Hill Climb az egyik fő oka annak, hogy miért vagyok raliversenyző” – mondta Block. „A versenyzők listáján, akik versenyeztek és megnyerték ezt a menetet, sok hősöm szerepel: Walter Rohrl, Ari Vatanen, Michele Mouton, Sebastien Loeb és Rod Millen, hogy csak néhányat említsek.” „Mindig is szerettem volna a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek a Pikes Peaken, és versenyezzek az összesített győzelemért. Csapatunk és a BBi Autosport közösen együttműködve megalkotta ezt a csodálatos Porschét, amivel jó esélyekkel indulunk.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!