Nürburgring Endurance 2022 – korai zárás a Falken számára

A szezonnyitón minden előjel arra utalt, hogy az idei egy sikeres szezonnak ígérkezik. Ragyogó napsütésben a rajongók végül visszatértek a Nürburgring paddockjába és boxutcájába. A Falken Motorsports számára a versenynap egy korai zárással ért véget. A versenyzés első órája után mindkét Porsche 911 GT3 R autónak vissza kellett vonulnia a versenyből.

Minden a tervek szerint alakult a reggeli időmérő edzésen. A két Porsche 911 GT3 R autó röviddel az edzés vége előtt a Nordschleifébe ment. Míg Patrick Pilet és Marco Seefried (#3) 7:52.457 perces köridővel a negyedik helyen végzett, Addig Martin Ragginger a nyolcadik helyen végzett a 4-es számú testvérautóval. Az osztráknak Lars Kern támogatása nélkül kellett boldogulnia, akinek szombat reggel pozitív lett a koronavírus tesztje.

A verseny elején a Falken Motorsportsnak még mindig minden oka megvolt a szurkolásra: Patrick Pilet nagy lelkesedést mutatott a ragyogó rajtért, és néhány kanyar után a mezőny elejére lépett. A francia a friss Falken abroncsainak teljesítményét használta fel, hogy növelje előnyét. Eközben Martin Ragginger megtartotta pozícióját a top 10-ben, és „párbajozott” a versenytársakkal.


De az öröm nem tartott sokáig. Néhány kör után Martin Ragginger kiment a boxba egy nem tervezett megállásra. A korai szakaszban való ütközésből adódó károk arra kényszerítették az osztrákot, hogy visszavonuljon a versenytől. Nem sokkal később Marco Seefried, aki röviddel korábban átvette a pilótafülkét Patrick Pilettől, szintén bejelentette a verseny végét. A körözés közben Seefried összeütközött egy másik autóval, és megrongálta a Porsche 911 GT3-at, ami túlságosan nagy károkat szenvedett ahhoz, hogy folytassa a versenyt, a sofőrök nem sérültek.

A feladat most az, hogy megjavítsák, versenyképessé tegyék a két Porsche 911 GT3 R autót és pozitívan álljanak a szezonhoz. A szurkolóknak, a csapatoknak és a versenyzőknek csak két hetet kell várniuk a Nürburgringi Állóképességi Sorozat következő versenyére. 2022. április 9-én a 46. NIMEX DMV 4h Race lesz az idei Nordschleife szezon második versenye.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!