Gumi.hu

10 nő végzett a Maxxis India motoros tanfolyamával

A 10 szerencsés hölgy – akiket több, mint 300 jelentkezőből választottak ki – elvégezte a Maxxis India kezdő indított motoros képzésének első szakaszát, amit kifejezetten nőknek indítottak. A friss motorosok egy négynapos workshop keretei közt olyan alapvető készségeket sajátíthattak el, mint például a kerékcsere vagy az olaj- és szűrők cseréjének lépéseit. A program következő szakaszában haladóbb motorozási technikákat tanulhatnak, majd kimerészkednek az indiai üdülőváros, Manali utcáira is. A kurzust egy, a Leh Ladakh régióba vezető expedíció zárja, amit teljes egészében a Maxxis India finanszíroz.

A Maxxis India marketing- és kiskereskedelem vezetője, Bing-Lin Wu elmondta, hogy az ötlet és a megvalósítás nagyon egyedülálló és azt reméli, hogy egyre több fiatal nőt inspirálnak majd a most végzett motorosok, és így megszerezhetik a jogosítványukat a szabadsághoz. „A kolléganőinket is bevontuk a programba és arra buzdítunk minden vállalatot, hogy tegyék ugyanezt.” – tette hozzá.

A program célja, hogy az indiai nők szakítsanak a sztereotípiával, amire a motorvezetés kiváló esély. Ebben a motor, mint a szabadság és függetlenség erős szimbóluma, sokat segíthet. A tanfolyam egyik ötletgazdája elmondta, hogy reményeik szerint ezzel elindulhatnak a nemek közti egyenlőség útján, hiszen az utak magabiztos uralása egy óriási lépés lehet. A „motoros testvériességet” fenntartva igyekeznek egy olyan átgondolt és gondosan megtervezett programot létrehozni, amely a nők által, a nőkért jött létre.