Gumi.hu

A Bridgestone Corporation bejelentette 2019-es motorsport-tervét

A Bridgestone számos hazai és külföldi motorsportot támogat, kezdve a felső szintű szakmai szériától a helyi amatőr versenyekig. Elsősorban a Bridgestone POTENZA gumiabroncsokat az autóversenyekhez, míg a  Bridgestone BATTLAX gumiabroncsokat a motorkerékpárokhoz ajánlják.

2019-ben a Bridgestone az All Japan Road Race és a Suzuka 8 Hours Endurance Race bajnokságra, valamint az észak-amerikai NTT IndyCar® sorozatra biztosítja a gumiabroncsokat. A legmagasabb szintű versenyautók tervezése és fejlesztése során a Bridgestone folyamatosan fejlesztette gumiabroncs-technológiáját és szakvéleményét.

Az idei terv magában foglalja a Toyota GAZOO Racing 86 / BRZ Race, a ROADSTER Party Race III, a All-Japan Gymkhana bajnokság és a versenyautó támogatását is. Emellett a Bridgestone olyan gumiabroncsokat szállít a Nürburgring 24 Hours Endurance Race versenyére, amely egy németországi helyi motorsport esemény, ahol több mint 200 000 nézőre számítanak.

2019-ben a Bridgestone továbbra is együttműködik az autógyártókkal és más partnerekkel, hogy hozzájáruljon a motorsport fejlesztéséhez és az élvezetes vezetéshez.

forrás:
https://www.bridgestone.com/corporate/news/2019022801.html