A TOYO TIRES ott lesz a Nürburgring 24 órás versenyén

Takashi Shimizu a TOYO TIRES elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy részt vesznek a németországi Nürburgring 24 órás versenyen, aminek az időpontja 2021. június 3-6.

A Nürburgring 24 órás verseny a világ egyik legigényesebb állóképességi versenye. Két pályából, az F1 Grand Prix körversenyből és a Nordschleife-ből áll, amiről a Nürburgring híres. A több mint 300 méteres magasságkülönbségekkel és minden 25 km-es körben több mint 70 kanyarral az Eifel pálya egyedülálló kihívást jelent a versenyzők számára. A hegyen lévő mikroklíma miatt a 24 órás verseny résztvevői hirtelen időjárási változásokra is számíthatnak, ami megnehezíti versenystratégiájukat. Ha 24 órán keresztül maximális teljesítményt nyújtanak a kiszámíthatatlan körülmények között, az kihívást jelent mind az autó, mind a vezető számára. Ez kiváló lehetőség a TOYO TIRES abroncsok extrém körülmények között való tesztelésére.

2020-as partnerségi megállapodásuk és közös versenyük után 2021-ben a TOYO TIRES ismét a NOVEL racinggel együttműködve vesz részt a Nürburgringen.

A TOYO TIRES a TOYOTA Supra GT4 és a LEXUS RC F autókhoz fejlesztett gumiabroncsokat, melyeket a NOVEL és a Ring Racing*2 szerelnek fel az együttműködés keretein belül.

NOVEL Corporation: A speciális LEXUS tuningra szakosodott vállalat nagy teljesítményű alkatrészeket fejleszt és értékesít a LEXUS „F” modellekhez. 2016 óta vesz részt a versenyen, és 2018-ban megszerezte a második és a harmadik helyet az SP8 osztályban.

2 Ring Racing: Szintén egy tuning cégről van szó, amely több mint 10 éve épít versenyautókat a Nürburgring közelében.

LEXUS RC F   – Toyo Tires – Nürburbring 2021
TOYOTA Supra GT4 – Toyo Tires – Nürburgring 2021

Az idei, a Nordschleife pályán megrendezett „Nürburgring Endurance Series” versenyen a TOYOTA Supra GT4 a 2. fordulóban az osztály 2. helyén, míg a LEXUS RC F a 3. fordulóban osztálylában az 1. helyen végzett. Mindkét, a TOYO TYRES által támogatott versenyautó jó eredményekkel indul a 24 órás versenyen, így nagy reményekkel várják a hétvégi futamot.

A motorsport globálisan javítja az abroncs teljesítményét azáltal, hogy a szélsőséges használattól származó objektív és tapasztalati adatokat beépíti a termékfejlesztésbe.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?