MICHELIN CrossClimate 2 – új generáció

MICHELIN CrossClimate 2: a Michelin új generációs négy évszakos gumiabroncsa

Michelin CrossClimate 2
  • A négy évszakos gumiabroncsok kategóriájának vezetője
  • Innovatív technológiáknak köszönhető kiváló teljesítmény az elsőtől az utolsó kilométerig
  • A tartós teljesítmény a MICHELIN CrossClimate 2 kiemelkedő jellemzője

A számos, néha ellentmondásosnak tűnő teljesítményjellemzőnek köszönhetően a MICHELIN CrossClimate 2 évszaktól függetlenül képes ellenállni az úton tapasztalható legtöbb időjárási viszontagságnak.

A négy évszakos gumiabroncsok kategóriájának vezetője

Szeptember 1-jén a Michelin megkezdte a MICHELIN CrossClimate 2 értékesítését Magyarországon. Az Európa-szerte egyidejűleg bemutatott új generációs négy évszakos Michelin abroncs legfőbb tulajdonságai:

– A nyári gumiabroncsok előnyeivel rendelkezik fékezési teljesítményben, energiahatékonyságban és élettartamban száraz és nedves utakon egyaránt.

– A téli gumiabroncsok vontatási és fékezési teljesítményének előnyeit nyújtja havas és alacsony hőmérsékletű úton. MICHELIN CrossClimate 2 rendelkezik 3PMSF minősítéssel, tehát az abroncs használata biztonságos havas útfelületen, és hóban is meggyőzően teljesít.

A négy évszakos gumiabroncs-kategória vezetőjeként a MICHELIN CrossClimate 2 az élen végzett számos prémium termékeket is vizsgáló európai teszten.

  • Első helyen áll fékezési teljesítményéért:
    • Száraz utakon.
    • Nedves utakon (kopott gumiabroncsok, a szabályozásban megengedett legkisebb mintázati mélységig).
    • Havas úton az elsőtől az utolsó kilométerig (új és kopott gumiabroncsok esetében is).
  • Első helyen áll vontatási teljesítményéért havas úton, az elsőtől az utolsó kilométerig (új és kopott gumiabroncs esetében is).
  • Második helyen áll fékezési teljesítményéért nedves utakon (új gumiabronccsal vizsgálva).
  • Kiváló hatótávolság és gördülési ellenállás.

Az innovatív technológiáknak köszönhető magas teljesítmény az elsőtől az utolsó kilométerig

A MICHELIN a CrossClimate 2-nél sikerrel gyúrta össze a teljesség igényével különböző anyagtechnológiák előnyét. Példátlan tulajdonságait úgy fejlesztették, hogy a lehető leghatékonyabb egyensúlyt alakítsák ki a futófelület anyaga és mintázata között, valamintírányt mutassanak a piacon az új generációs négy évszakos abroncsoknak az elsőtől az utolsó kilométerig, egészen a szabályozásban megengedett legkisebb mintázati mélységig. A MICHELIN CrossClimate 2 új és kopott gumiabroncsként is az élen szerepelt kilencből hat (legfőképp vontatási és fékezési teljesítményt vizsgáló) teszten 2020-ban és 2021-ben.

Emellett a MICHELIN CrossClimate 2 gumiabroncs kiemelkedő hatótávolságot biztosít: anyagának és a lépcsőzetesen elhelyezkedő lamelláknak köszönhetően csökken a gördülési ellenállás és megnő a gumiabroncsok élettartama.

Tartós teljesítmény – A MICHELIN CrossClimate 2 kiemelkedő jellemzője

A gumiabroncsok a hosszabb élettartamuknak köszönhetően mindenki számára előnyösek:

– Az autósoknak:

  • több kilométert tudnak megtenni ugyanazzal a szett abronccsal,
  • gazdaságos, kilométerre vetítve sokkal jobb ár-érték arány,
  • az abroncs gördülési ellenállása kilométerről kilométerre hozzájárul az üzemanyag-megtakarításhoz is.

– A bolygónak:

  • A kevesebb gumiabroncs kevesebb nyersanyagot igényel, így az előállítási folyamat kevesebb hulladékot termel.
  • A megnövelt gördülési ellenállás – kilométerről kilométerre – alacsonyabb CO2-kibocsátást jelent. A MICHELIN CrossClimate 2 gördülési ellenállása összehasonlítható egy hasonló standard abroncséval.

Kihívást jelentett a gyártási folyamatokban, hogy a MICHELIN CrossClimate 2 a 15 és 20 colos méretek között 105 különböző méretben elérhető. A kínálat 65 új méretet tartalmaz, amely 40%-os bővülést jelent elődjéhez, a MICHELIN CrossClimate+ képest.

A MICHELIN CrossClimate 2 termékcsaládot kizárólag Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban gyártják, összesen hét európai gyárban. „Bevezetése óta az eredeti MICHELIN CrossClimate nagy hatással volt az európai négy évszakos gumiabroncsok piacára, amely azóta 19%-ot meghaladó éves növekedést mutat amellett, hogy ez volt az egyetlen szegmens a pandémia alatt, amely folyamatosan növekedett[1]” – kezdte Scott Clark, a Michelin ügyvezető alelnöke. „A következő öt évben ez a szegmens várhatóan évente több mint 16%-kal bővül. A Michelin CrossClimate 2 egy újabb példája a Csoport fenntartható stratégiájának: biztonságosabb, hosszabb élettartamú és gazdaságosabb.”

MICHELIN CrossClimate

Michelin Magyarországról

A Michelin Magyarországon 1996 óta fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál, illetve munkavállalói, vevői és a helyi közösségek felelősségteljes és környezetbarát módon történő támogatására összpontosít. Michelin Magyarország több mint 1300 embert foglalkoztat és 4 telephelyen végzi tevékenységeit: nyíregyházi gyárában abroncsokat gyárt, Vácott egy logisztikai központot működtet, Tuzséron alapanyagok beszerzésével és forgalmazásával foglalkozik, Budapesten pedig egy kereskedelmi irodát tart fenn. A csúcskategóriás Michelin abroncsok országszerte 450 értékesítési ponton keresztül érhetőek el járművezetők és szakemberek számára. 

A Michelin Csoportról

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékhez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkájával arra törekszik, hogy az utazás során kivételes élményben részesítse ügyfeleit. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártott.


Forrás:  ETRMA, Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre & Rubber Manufacturers Association)

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!