Az ózonos autóklíma tisztítás előnyei

A nyirkos, sötét és zárt légkondicionáló rendszer a táptalaja lehet az egészségre veszélyes patogéneknek. Bakteriális és gombás fertőzések telepedhetnek meg a hűtőberendezésben. Az ózonos autóklíma tisztítás nem csupán a kellemetlen szagokat tüntetni el, de megsemmisíti a kórokozók 99,99%-át. Cikkünkben megtudhat mindent az egyik legmodernebb autóklíma tisztítási módszerről!

Az autóklíma tisztítás módszerei

Az autóklíma nyirkos és sötét környezete megfelelő körülményeket teremt a mikroorganizmusok szaporodásához. A hűtőrendszerben számos kórokozó telepedhet meg. Az autóklímában található patogének között lehet baktérium, gomba, prion vagy akár vírus is. Ezek az egészségre veszélyes kórokozók a légárammal a tüdőbe kerülhetnek. A nem megfelelően tisztított autóklíma légúti problémákhoz vezethet. Szerencsére az autósok több autóklíma tisztítási megoldás közül választhatnak. Az alábbiakban felsoroljuk a legelterjedtebb klíma tisztítási módszereket:

  • Ózonos autóklíma tisztítás: Az ózonos autóklíma tisztítás során a gépjármű utasterében elhelyezett ózongenerátor végzi a fertőtlenítést. A vegyszermentes tisztítási folyamat 15-30 percet vesz igénybe. Ezt követően az ózongenerátor oxigénné alakítja a légtérben maradt ózont. A folyamat nem csupán autóklíma tisztításra, de az utastérben található egyéb korokozók eliminálására is alkalmas.
  • Autóklíma tisztító spray / autóklíma tisztító bomba: Az autóklíma tisztító spray antibakteriális anyagokat és illatszereket tartalmaz. Segítségével megtisztítható a kondenzvíz-tartály, hűtőbordák és a légszűrők. A fúvófej segítségével megtisztítható a légkondicionáló egység nehezen elérhető része is. Elsősorban szagtalanításra javasoljuk használatát.
  • Autóklíma tisztító hab: Az autóklíma tisztító hab használatakor a pollenszűrőt érdemes eltávolítani a nagyobb hatékonyság érdekében. A habos állagú fertőtlenítő szerrel 15-30 perc alatt végezhető el a tisztítási feladat. Elsősorban szagtalanításra javasoljuk használatát.

Az ózonos autóklíma tisztítás előnyei

Az ózonos autóklíma tisztítás jelenti az egyik leghatékonyabb fertőtlenítési módszert. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb előnyöket:

  • Gyorsaság: Az ózonos autóklíma tisztítás általában 15-30 percet vesz igénybe. Amennyiben az utastérben rendszeresen dohányoznak, vagy egyéb okokból kellemetlen intenzív szag található, a tisztítási folyamathoz akár 60 percre is szükség lehet.
  • Vegyszermentes: Az ózonos autóklíma tisztítás teljesen vegyszer szermentes. A nagy teljesítményű ózongenerátor a fertőtlenítési folyamat végén minden ózon maradékot oxigénné alakít. Így az autóklíma tisztítás befejeztével, rögtön használható a gépjármű.
  • Nem szükséges szerelés: Szemben egyéb klíma fertőtlenítési megoldásokkal, az ózonos autóklíma tisztításhoz nem szükséges a klímaberendezést, vagy a műszerfalat szétszerelni.
  • Szagtalanítás: Zavaró dohányfüst szagú az autó? A klíma kellemetlen szagot áraszt? Jó hírünk van! A fertőtlenítési folyamat nem csupán a patogéneket, hanem a kellemetlen szagokat is megsemmisíti.
  • Teljeskörű tisztítás: Tudta, hogy az ózonos autóklíma tisztítás nem csak a klímaberendezést, hanem a műszerfal egészét makulátlanná varázsolja? Az ózon gáz az utastérben található kórokozók 99,99%-át elpusztítja.
  • Egészségmegóvó hatás: A nem megfelelően tisztán tartott autóklímában megtelepedhetnek egészségkárosító fertőzések. Az ózonos autóklíma effektíven szabadul meg ezektől a patogémektől.

Ózonos autóklíma tisztítás árak

Az ózonos autóklíma tisztítás árak szórása nem jelentős. A legtöbb szervizben a fertőtlenítési folyamatot 10000 forint körüli összegért végzik el. Egyes szervizekben az ózonos autóklíma tisztítást kombinálják egyéb fertőtlenítési módszerekkel. Professzionális szervizünkben az ózonos autóklíma tisztítás ára mindössze 8000 forint. Ha szeretné elkerülni a sorban állást, akkor foglaljon időpontot online! Ügyfeleink online foglalhatnak időpontot professzionális szervizeink egyikébe.

Autóklíma tisztítás házilag vs. profi autóklíma tisztítás

A piacon számos kedvező árú autóklíma tisztítási megoldás elérhető. Ilyenek a fent bemutatott autóklíma tisztító hab, spray és bomba. Ezek a termékek tartalmaznak antibakteriális és antifungális szereket. Továbbá hatékonyan elfedik a kellemetlen szagokat. Kizárólagos használatukat mégsem javasoljuk. Az ózonos autóklíma tisztítás a kórokozók 99,99%-át távolítja el. A legtöbb elérhető termékkel nem érhető el ilyen hatékonyságú fertőtlenítés.

Összefoglalva: Bár az autóklíma tisztítás házilag is kivitelezhető, mégis a szakszerű klímatisztást javasoljuk. Hiszen az ózonos autóklíma tisztítás hatékonyabb a többi elérhető fertőtlenítési módszernél.

Autóklíma tisztítás

Gyakori kérdések autóklíma tisztítás kapcsán

Mennyibe kerül az autóklíma tisztítás ózongenerátorral?

Az autóklíma tisztítás ózongenerátorral az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) országos szerviz hálózatának bármely műhelyében 8000 forint. Szeretne megszabadulni a hűtőrendszerben található kórokozóktól?

Lehetséges az autóklíma tisztítás otthon, profi szakember segítsége nélkül is?

Bár számos otthon is használható megoldás elérhető, a teljes körű, alapos autóklíma tisztításhoz szakszerviz felszerelését javasoljuk. Az autóklíma tisztító bomba, spray és hab elsősorban a kellemetlen szagok eltávolítására alkalmasak, a patogéneket kisebb arányban távolítják el, mint az ózon gáz.

Mennyi időt vesz igénybe az autóklíma rendszer tisztítás?

Az autóklíma rendszer tisztítás 15-30 percet vesz igénybe. A dohány, vagy egyéb erős szag eltávolítása ennél több időt is igényelhet. Ilyen esetekben akár 60 perc is szükséges lehet a teljes fertőtlenítéshez és szagtalanításhoz.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!