Élmezőnyben a Falken csapata a Nürnburgringen

falken

A Falken Motorsports csapata a top 10-ben végzett az ADAC TotalEnergies 24 órás versenyen, amely a hétvégén zajlott a Nürburgringen. A csapatnak számos kihívással kellett szembenézve.

A nézők száma elérte a 235 000-et az 51. ADAC TotalEnergies 24 órás verseny során, amely a Nürburgringen került megrendezésre. Az Eiffel régióra nem jellemző, teljes mértékben száraz körülmények között lezajlott verseny izgalmas szórakozást és számos eseményt tartogatott.

Nürburgring 24h kavalifikáció

A kvalifikáció a tervek szerint zajlott a Falken számára. Nico Menzel (#44) 8:11.211 perc alatt teljesítette a 25,378 kilométeres Nürburgring Grand Prix pályát és a Nordschleife kombinációt, így biztosította magának és csapattársainak, Joel Erikssonnak, Tim Heinemannnak és Martin Raggingernek a hatodik helyet a rajtrácson, mint a legjobb helyezett a Zuffenhausen sportautó márka képviseletében. A #33-as testvérautó Klaus Bachlerrel, Sven Müllerrel és Alessio Picariellóval a volánnál a 14. helyen végzett a rajtrácson 8:12.599 perces idővel.

Nürburgring 24h verseny

A verseny első harmadában hosszú ideig a #44-es autó közel volt az élmezőnyhöz, mint a legjobb Porsche, és átmenetileg a harmadik helyet foglalta el. Azonban éjfél környékén összeért egy lekörözött versenytárssal, amely következtében megpördült. Ezt követően az autón rövid javítást kellett végezni. A 24 órás hajsza végén Menzel / Eriksson / Heinemann / Ragginger négyes a 10. pozícióban végzett.

Falken – Nürburgring 24h

Az #33-as autó számára a verseny még viharosabb volt. Az első szakaszokban történt ütközés kezdetben némi időveszteséget okozott, de lenyűgöző felzárkózás után a 911-es gyorsan visszakerült a legjobb 15 közé. 3:30 körül a Falken Porsche ismét ütközött egy lassabb autóval lekörözés közben, majd a szalagkorlátnak csapódott. Bachler / Müller / Picariello számára ezzel véget ért a verseny.

„Az volt a célunk, hogy a top 5 között végezzünk, ami az autóink teljesítményéből adódóan lehetséges lett volna. Sajnos, ezúttal nem volt velünk a szerencse” – összegezte Markus Bögner, a Falken Tyres Europe GmbH ügyvezető alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Köszönet illeti partnerünk, a Schnabl Engineering kiváló munkáját az autó előkészítésével, valamint a 300 elégedett vendégünket, akikkel egy felejthetetlen hétvégét tölthettünk el.”

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!