Egyre népszerűbbé válnak az ázsiai abroncsok a hazai piacon

AKH Árpád Fejedelem útja szerviz – Az első Triangle szignalizált szerviz Kelet-közép Európában

Miközben az európai gumiabroncs gyártók szövetsége az áprilisi eladási számok alapján megkongatta vészharangot, egy új és erős jelenség tapasztalható a gumiabroncs utánpótlás piacán.

„A hivatalos gyártói adatok alapján a magyar, cseh és román piacon is 30% feletti visszaesésről beszélhetünk. Viszont árnyalja a képet, hogy ez elsősorban a prémium szegmensű, nagy nevű márkák értékesítését érinti és az autósok nyári gumira való átállása már több, mint 80 % felett járt” nyilatkozta Pollák Péter az Abroncs kereskedőház kereskedelem és marketing igazgatója.

Az inflációs válság hatására nem meglepő az új jelenség, amely szerint az autósok lefelé váltanak és olcsóbb, de megbízható nevű abroncsot keresnek.

Ennek hatására a belépő áron kapható abroncsok forgalma nemhogy csökkent, de jelentősen emelkedett az év első négy hónapjában.

„A közép és hosszútávú trendet vizsgálva cseppet sem találom meglepőnek az ázsiai márkák térhódítását” – teszi hozzá a szakember. „A japán, a dél-koreai, a tajvani, a kínai és az indiai gyártók az elmúlt években jelentős beruházásokat végeztek. A Nexen Tires Csehországban a Toyo Tires Szerbiában, míg a Hankook Tires és az Apollo Tires Magyarországon rendelkeznek jelentős gyártási kapacitásokkal” – tette hozzá Pollák Péter.

Az AKH-Gumi.hu folyamatosan törekszik arra, hogy a piaci igényeket kielégítse, és ennek tükrében a héten véglegessé tette és átadta az ázsiai Triangle gyártóval közösen szignalizált szervizét Budapesten az Árpád fejedelem úton. Ez az esemény kiemelkedő fontossággal bír az AKH és az Ázsiában ismert és elimsmert gumiabroncs-gyártó, a Triangle hét éves együttműködése során. Az átadásra 2023. május 23-án reggel került sor egy sajtóreggelin, amely erősíti az AKH és a Triangle közötti sikeres partnerséget.

A cég büszkén vállalja egy feltörekvő ázsiai márka nevének a népszerűsítését szervizében. Ezt indokolja, hogy a termékek minősége folyamatosan fejlődik és ár-érték arányban kedvező alternatívát jelent az autósok számára.

Jól demonstrálja ezt a piac leggyakoribb, 205/55 r16 méretében a kínálat alakulása: a Triangle gumiaborncsa a világszinten dobogós prémium kategóriájú abroncs árához képest jóval gazdaságosabb, közel 50%-al kedvezőbb áron kapható. Mindeközben a termék minőségét a fogyasztó számára leginkább tükröző európai címke adatban mindkét termék zajszintje megegyező, nedves fékezés terén az ázsiai termék csak eggyel ponttal marad el japán riválisától.

Triangle Tires: Kína egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártó cége

A Triangle márka Kína egyik legnagyobb gumiabroncs-gyártó cége, amely jelentős szerepet tölt be a globális piacon. A cég a gyártás során kiemelkedő minőségi szabványokat alkalmaz. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektet kutatási és fejlesztési projektjeire.

Az ázsiai gumiabroncsok előnyei

Az AKH és a Triangle közötti együttműködés számos előnyt kínál a fogyasztók számára. Az ázsiai gumiabroncsok gazdaságos árszínvonalat képviselnek, miközben magas minőségi szabványoknak felelnek meg. A Triangle szigorú minőségellenőrzéseket alkalmaz gyártási folyamatai során, hogy megbízható és tartós gumiabroncsokat kínáljon a piac számára.

Az ázsiai abroncsok előnyei közé tartozik a kiváló tapadás és vezetési stabilitás száraz és nedves útviszonyok között. A fejlett tervezési és gyártási technológiák révén a Triangle gumiabroncsok kiváló teljesítményt nyújtanak, ami növeli az autó biztonságát és a vezetési élményt.

Az ázsiai abroncsok nagy választékban állnak rendelkezésre, amelyek különböző járműtípusokhoz és méretekhez illeszkednek. Ez lehetővé teszi az AKH szervizének, hogy széles körűen biztosítson átszerelés szolgáltatást, amely megfelel az ügyfelek igényeinek és járműveik specifikációinak.

Az AKH és a Triangle partnersége révén az AKH gumiszervize lehetőséget kínál az importőröknek, forgalmazóknak és végfelhasználóknak, hogy minőségi ázsiai gumiabroncsokat válasszanak versenyképes áron. Ez hozzájárul a megbízható és gazdaságos autózáshoz, és segít a vezetőknek biztonságosan közlekedni az utakon.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!