Falken Tire Nürburgring Endurance Series – kimagasló győzelem

falken

A Falken Motorsports kimagasló győzelme a Nürburgring Endurance Series (NLS) szezonjának csúcspontján Joel Eriksson és Sven Müller a 3. számú Porsche 911 GT3 R-rel ünnepli premiergyőzelmét. Tim Heinemann és Alessio Picariello a 7. helyezésig jutottak.

Mindkét Porsche 911 GT3 R sikerének alapja egy jó kvalifikáció volt a 6 órás versenyre. Joel Eriksson, aki élete első nordschleife-i versenyét vezette GT3-mal, és Sven Müller (#3) 7:54.334 perces köridővel a nyolcadik helyet szerezte meg. Mögöttük a Falken debütálói, Tim Heinemann és Alessio Picariello (4.) követte őket, akiknek 7:54.812 percre volt szükségük ahhoz, hogy megkerüljék a nürburgringi sprintpálya és Nordschleife 24.358 kilométeres kombinációját.

A 6 órás futam viharosan indult, és izgalommal töltötte el a sok rajongót a „zöld pokol” körül. A Falken duó helyről helyre küzdötte fel magát és így elérte a továbbjutást, 45 perc után Heinemann / Picariello (#4) először vezetett Eriksson / Müller (#3) előtt.

A verseny előrehaladtával a #4-esnek stop-and-go büntetést kellett letöltenie a rajt alatti szabálysértés miatt, ugyanakkor a #3 folyamatosan növelte előnyét a Falken gumiabroncsok kiemelkedő teljesítményének köszönhetően.

Hat órányi versenyzés után Joel Eriksson és Sven Müller lenyűgöző 1:14.562 perccel távolodott el a versenytől, amivel a Falken Motorsports régóta várt győzelmet aratott – 2018 óta először, összesítésben pedig negyedik az NLS-ben.

A Falken Motorsports következő versenye a 12 órás Nürburgringen lesz 2022. szeptember 9-11-én, amely a Nürburgring Endurance Series szezonjának egy következő csúcspontja.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!