Csökkenő mértékben, de tovább emelkednek a gumiszerviz szolgáltatási árak

A tavaszi gumicsere szezon közeledtével az AKH (Abroncs Kereskedőház) országos felmérést készített a gumiszerviz szolgáltatási árak várható alakulásával kapcsolatban. A felmérés több száz független gumiszerviz bevonásával készült és célja volt, hogy a fogyasztók és a szakma felé egyaránt tudjon előrejelzést adni.

Maga az előrejelzés azért is különösen érdekes, mert bár a gumiabroncs termékek árának emelkedése – elsősorban a forint erősödésének következtében – mérséklődni vagy megtorpanni látszik, addig a gumiszervizek most kapták kézhez a téli működés megnövekedett rezsi számláit. Ennek kapcsán egyébként a válaszadók 68%-a jelezte vissza, hogy a korábbi díjemelései nem, vagy csak részben fedezték a megnövekedett számláit.

Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy a többség a jövőben megfontolja, vagy biztosan tervezi a további áremelést a 2023-as tavaszi szezonra. Ennek mértéke a válaszadók 65%-ánál 10%-os, vagy annál magasabb emelést jelent. A felmérésből az is kiderült, hogy a szervizek közel harmada még bizonytalan az áremeléssel kapcsolatban.

Összességében elmondható, hogy a növekvő rezsiárak nyomására a szolgáltatók nagy része kénytelen a díjakon emelni a tavaszi szezon közeledtével a lokációtól függetlenül – nyilatkozta Pollák Péter, az AKH kereskedelmi és marketing igazgatója. Az emelés mértéke azonban felmérésünk szerint várhatóan el fog maradni a korábbi év 15-20%-os szintjétől.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!