Ken Block bemutatja a GYMKHANA Audi S1 Hoonitront

A Mikulás megérkezett… GYMKHANA Audi S1 Hoonitron

A következő Gymkhana – amelyet az elektromos Audi S1-ről Electrikhana-ra kereszteltek – 2022. október 25-én debütál. A The Hoonigans YouTube-csatorna új videója egy kis előzetest mutat az új „szörnyről”.

Az Audi S1 ​​E-Tron Quattro Hoonitron szinte már nem is emlékeztet az eredeti járműhöz. A csapatnak négy hétbe telt, mire kidolgozta a dizájnt, és hat hónapba telt, mire valóra váltotta, ezzel egy kifejezetten gyors tempót diktálva. Összehasonlításképpen a Hoonicorn Mustang megtervezése és elkészítése két évig tartott.

Az egyedi EV összesen négy Audi Q7 akkumulátorcsomagot és egy kétmotoros konfigurációt tartalmaz – minden tengelyhez egy motor, ami így összkerékhajtást biztosít. Az építéshez biztosított motorokat az Audi a Formula E-től szerezte be. Ken Block számára  ez azt jelentette, hogy váltott egy belső égésű motorral szerelt autóról egy villanymotorosra. A sebességváltó és a harmadik pedál hiánya nagyban megváltoztatta az autó irányíthatóságát.

A hajtáslánc konkrét részletei továbbra is rejtve maradnak, beleértve az autó hivatalos teljesítményadatait is. Azt azonban tudjuk, hogy a Hoonitron több mint 100 abroncsot fogyasztott el a forgatás során, ami több mint duplája a tipikus mennyiségnek. Az autó egyedi jellemzői az ötküllős Rotiform kerekek Toyo Tires R888R mintázatú gumikkal.

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!