VR tervezési szimulációs rendszert fejleszt a Nexen Tire

A Nexen Tire egy virtuális valóságot (VR) használó tervezési szimulációs rendszert fejleszt, amely segíti a vállalat digitális tervezési folyamatait.

A szöuli Magok városában található NEXEN Központi Kutatóintézet létrehozott egy virtuális valóságban működő tervellenőrző rendszert, amely lehetővé teszi, hogy virtuális térben értékeljék a valódi gumiabroncsokat.

A NEXEN TIRE az első vállalat a hazai gumiabroncspiacon, amely a VR tervezési felülvizsgálatokat a termék teljességének javítására és az érzékenység értékelésére használja. A virtuális tesztek során a futófelület teljesítményének tervezési stílusát és az oldalfal mintázatát vizsgálják felül. Az új módszer a prototípus készítéshez képest várhatóan csökkenti a tervezési és fejlesztési időt, valamint a költségeket.

Forrás: Nexen Tire

A gumiabroncsgyártó továbbá rugalmasan kíván reagálni a gyorsan változó autóipari környezetre, kiváló teljesítmény és minőség által szeretné növelni globális versenyképességét.

A NEXEN TIRE a jövőben egy VR-élménykiállítást is rendez, amelyen Head Mounted Display (HMD) berendezéseket használ, hogy a felhasználók a VR-tervezési szimulációs rendszeren keresztül ne csak a termékeket, hanem a vállalat történetét és tervezési filozófiáját is megismerhessék.

A NEXEN TIRE nemrégiben szándéknyilatkozatot írt alá a Korea Expressway Corporation Közlekedési Kutatóintézetével. A piaci versenyképesség növelése érdekében a vezetési szimulátorok segítségével virtuális gumiabroncs teljesítményértékeléssel kívánja megerősíteni K+F tevékenységét.

/Forrás: Nexen Tire/

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!