A Pirelli három új P Zero abroncsot mutatott be a Goodwoodi Sebességfesztiválon

A Pirelli, a rendezvény exkluzív partnereként, három új gumiabroncsot mutatott be a Goodwood Festival of Speed-en. Az új abroncsok a P Zero család tagjai, melyek folytatják a márka jól ismert védjegyének számító töretlen fejlődést.

Pirelli Goodwood
Fotó: A Pirelli új abroncsgenerációnak szentelt standja és a három új gumiabroncs: a P Zero E, a P Zero R és a P Zero Trofeo RS.

A P Zero 1986 óta a teljesítmény és a biztonság szinonimája, amely kiemelkedő szerepet tölt be a világ vezető autógyártóitól kapott homologizációk tekintetében. P Zero abroncscsalád folyamatosan fejlődik a gyártók és a fogyasztók igényeit szem előtt tartva, különös hangsúlyt fektetve a fenntarthatóságra és a hatékonyságra. Az új termékek a Pirelli Eco-Safety Design megközelítésének köszönhetően kerültek kifejlesztésre, amely innovatív módszereket és anyagokat alkalmaz, beleértve az összes virtuális technológiát, amelyet a Pirelli a motorsport területén szerzett tapasztalataiból örökölt. Ez segít leküzdeni azokat az elkerülhetetlen kompromisszumokat, amelyek természetes következményei az abroncsok tervezésénél felmerülő, egymásnak ellentmondó igényeknek.

P Zero E

A legújabb fejezet az új Pirelli P Zero E-vel kezdődik, amely a technológia és a fenntarthatóság ötvözete és kiegészíti a kínálat többi P Zero abroncsát. Ez az új gumiabroncs minden méretben háromszoros „A” minősítést kapott az európai gumiabroncs címke által mért valamennyi paraméter – gördülési ellenállás, nedves fékezés és zaj – tekintetében. Anyagainak több mint 55%-a természetes vagy újrahasznosított anyagokból származik, amit a független Bureau Veritas ügynökség is ellenőrzött. Továbbá a Pirelli által végzett és a Bureau Veritas által hitelesített, a gumiabroncs teljes életciklusára vonatkozó elemzés 24%-os CO2-kibocsátás csökkenést mutat az előző generációs Pirelli gumiabroncsokhoz képest. A P Zero E emellett a Pirelli új RunForward technológiáját is kínálja, amely lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy egy defekt után 80 km/órás maximális sebességgel körülbelül 40 kilométert tegyenek meg.

P Zero E

P Zero R

Goodwoodban bemutatták az új Pirelli P Zero R abroncsot is: a legerősebb szuperautók számára készült, de a mindennapi használatra is alkalmas. Ez az új termék teljes mértékben kihasználja a Pirelli és a világ legnevesebb autógyártói közötti szoros együttműködést, amelyek számára az olasz cég kifejezetten az egyes modellekhez kifejlesztett abroncsokat szállít, az aktuális piaci igényeknek megfelelő jellemzőkkel.  A P Zero R esetében a Pirelli mérnökei azon dolgoztak, hogy a gumiabroncs progresszív viselkedést, valamint egyenes teljesítményt nyújtson, nem beszélve a nedves és száraz körülmények közötti vezethetőségről, a jobb gördülési ellenállásról, a kisebb útzajról és a sportos vezetés közbeni nagyobb egyenletességről.

P Zero Trofeo RS

A Pirelli P Zero Trofeo RS a pályán nyújtott teljesítmény tekintetében a kínálat csúcsát képviseli. A Trofeo RS közúti használatra homologizált félslick gumiabroncs, amelyet elsősorban hiperautók eredeti felszerelésének szántak, és minden egyes autóhoz egyedi változatot fejlesztettek ki. A P Zero Trofeo RS egy újabb előrelépést jelent a pályán nyújtott teljesítmény tekintetében, mivel az előző generációhoz képest egyenletesebb teljesítményt és nagyobb biztonságot nyújt nedves úton.

P ZERO termékcsalád

A Pirelli P Zero termékcsalád három új abroncsa a nagy teljesítménynek, valamint a gyártók és a végfelhasználók igényeit egyaránt kielégítő testreszabhatóságnak köszönhetően megerősíti hagyományos kapcsolatát a piac legelőkelőbb autóival. A P Zero márka 1986-ban született meg, hogy felszerelje a B csoportos Lancia Delta S4-et, amely a rally világversenyeken indult, majd a következő évben a Ferrari F40-et: a világ első hiperautóját. Ez a három új termék most egy olyan széles választékot egészít ki, amely minden évszakban képes megfelelni a legsportosabb autók különböző igényeinek. A P Zero márkanév, az utcai használatra szánt abroncsok mellett, azonosítja a Forma-1-ben, a rally-világbajnokságban és a GT-versenyeken használt nagy teljesítményű abroncsokat is.

NewTyreGeneration

A három új gumiabroncs mindegyike a Pirelli standján debütált a Goodwood Festival of Speed rendezvényen, amely a Pirelli úttörő szellemét tükrözte. A több mint 150 éves fejlesztés a csúcstechnológiás termékekben, a motorsport iránti szenvedélyben, a művészet és a kultúra iránti elkötelezettségben, valamint a fenntarthatóságra fordított nagyfokú figyelemben nyilvánult meg. A standon megtalálható volt egy Ducati Superleggera, valamint egy Trek Madone Racing replika országúti kerékpár, melyeket Pirelli abroncsokkal szereltek fel. A márka design világát a neves partnerekkel való szoros együttműködés eredményeként született egyedi tárgyak mutatták be.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!