Autóklíma töltés árak 2024-ben: költségek, amivel számolhat

Az autóklíma töltés elkerülhetetlen műszaki feladat. De vajon mennyibe kerül? Érdemes szakemberre bízni? Milyen lépésekből áll? Elvégezhető otthoni körülmények között? Cikkünkben az autóklíma töltés kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdéseket válaszoljuk meg!

Mikor szükséges az autóklíma töltés?

A legtöbb szakértői javaslat szerint az autóklíma töltést elegendő 7-8 évente elvégezni. A gázszökés mértékét sok minden befolyásolja, megfelelő üzemállapot esetén 5-10% közé tehető az éves mennyisége. Az alapos klíma karbantartás során azonban a hűtőközeg egészét el szokták távolítani, így ilyenkor szükséges pótolni a gázt. További jelek, amelyek az autóklíma töltés szükségességét jelezhetik:

  • Az autóklíma bekapcsolt állapotban sem hűt eléggé.
  • A legerősebb fokozat sem képes lehűteni megfelelően az utasteret.
  • Nyomáspróba során nem megfelelő a gázszint.

Mi okozhatja a normálisnál gyorsabb gázszökést?

Előfordulhat, hogy az éves 5-10% mértékű gázszökést meghaladja a szivárgás mértéke. A hűtőközeg gyors ütemű fogyását szinte minden esetben az autóklíma meghibásodása okozza. Abnormális mértékű szivárgás esetén nem elegendő az újratöltés, ilyenkor szükséges a gázvesztés okát azonosítani és megszüntetni.

Autóklíma töltés lépésről-lépésre

  1. Ellenőrzés: Diagnosztikát végezheti szerelő vagy számítógép. Elektromos meghibásodás során a probléma felderítése műszeres diagnosztika segítségével történik. Fizikai sérülés vagy anyag elhasználódás esetén nyomáspróba segítségével a szerelő próbálja diagnosztizálni a problémát.
  2. Nyomáspróba: A nitrogénes nyomáspróba során nitrogént juttatnak a zárt hűtőrendszerbe. Ennél a lépésnél könnyen megállapítható, ha fokozott gázszivárgás történik. Olykor UV-vel keverik a töltőgázt, amely UV lámpa megvilágításával és UV szemüveg használatával láthatóvá válik, hogy hol szivárog a gáz.
  3. Gáz leszívása, légtelenítés és tisztítás: A klímatöltő gép megfelelő beállításával lefejtik a régi gázt. Ezt követően vákuumos légtelenítés segítségével eltávolítják a nedvességet a rendszerből. Majd jöhet a feltöltés.
  4. Autóklíma gáz töltés: Az utolsó lépés az autóklíma gáz töltés, ahol klímagáz töltő berendezés segítségével, ellenőrzött módon, megfelelő mennyiségű gázt juttatnak a rendszerbe.

Fontos tudni, hogy ugyan sok, az utakon forgalomban lévő autó a meglehetősen furcsa nevű, de környezetbarát R134a nevű, gáz halmazállapotú hűtőközeggel üzemel, de az újabb típusokban már másfajta gáz kering. Az AKH szakemberei az új típusú gáz töltését is el tudják végezni szervizeinkben.

autóklímatöltés árak

Autóklíma töltés árak 2024-ben

Az országos kiterjedésű AKH szervizeinkben egységes árszabásra törekszünk. Az autóklíma töltésnél kétféle árkategóriát határoztunk meg: 600 g-ig, és azon túl. Tekintse meg aktuális árainkat az alábbi linkre kattintva:

Szolgáltatás árlista

Miért fontos az autóklíma töltés és tisztítás?

Ahhoz, hogy a nyári forróságban elviselhető legyen az autózás, elengedhetetlen a megfelelően működő autóklíma. A szükséges karbantartási feladatok elvégzésével csökkentheti a váratlan meghibásodások kockázatát. Míg az autóklíma töltés során a gázszivárgás okozta nyomás csökkenést állítják helyre, addig a tisztítás során a hűtőrendszer fertőtlenítését végzik el. Az AKH szervizben választható ózonos tisztítás nem csupán a kellemetlen szagokat tüntetni el, de megsemmisíti a kórokozók 99,99%-át

Foglaljon időpontot az AKH szervizbe autóklíma töltéshez

Online időpontfoglalás másodpercek alatt

Online felületünkön, intuitív módon, akár másodpercek alatt foglalható időpont. Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket.

  1. Menjen a foglalási felületre!
  2. Válassza ki a szervizpontot!
  3. Válasszon időpontot!
  4. A Hiba / észrevétel leírása mezőben kérjük írja la gépjárművel kapcsolatos észrevételeit.
  5. Adja meg a szükséges személyes adatokat!
  6. Adja meg gépjárműve adatait!
  7. A sikeres időpont foglalást követően emailben értesítjük a részletekről!

Megjelenés a szervizponton

A kiválasztott időpontban várjuk szervizünkben, ahol szakértő csapatunk elvégzi az autóklíma töltést. A folyamat nem vesz sok időt igénybe, a legtöbb esetben kevesebb mint 60 perc alatt elkészül.

Egyéb szolgáltatások

Eljött a szezonális gumicsere ideje? Fura hangot ad ki az autó kanyarodás közben? Amennyiben egyéb műszaki feladatot szeretne igényelni, jelezze az időpont foglaló felületen.

AKH: teljeskörű gumiabroncs szolgáltatás

Válassza az 1995-ben, családi vállalkozásként alapított AKH-t, amely a magyar gumiabroncs piac értékesítési és szolgáltatás területén belül több kategóriában is piacvezető. Több mint 30 neves márka egyedülállóan széles választékát forgalmazza, emellett saját márkák importjában és forgalmazásában is kiemelkedőek a magyarországi piacon. Az AKH éves forgalma meghaladja az egymillió darab abroncsot is. A széles választék és megbízhatóság mellett, az AKH országos lefedettségű szervizpartner hálózatának bármely állomásán foglalhat időpontot akár online is. Legyen szó gumicseréről, abroncs vásárlásról vagy gumihotel szolgáltatásról, az AKH-ra minden esetben számíthat!

Prémium minőségű gumi- és autószerviz szolgáltatások az Ön közelében – használja térképes keresőnket!

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!