CASTROL-PULPEX papírcsomagolás műanyag helyett

Papírcsomagolás a műanyag ellen

  • A Castrol és a Pulpex együttműködnek a Pulpex újfajta technológiájú papír csomagolásának a Castrol termékeihez való felhasználása érdekében
  • A Pulpex technológia sikeres bevezetése jelentősen csökkentheti a Castrol műanyag-felhasználását
  • Emellett a Castrol csatlakozik a Pulpex partner konzorciumhoz a Diageo, a PepsiCo, az Unilever és a GSK Consumer Healthcare társaságokhoz

Papírcsomagolásra váltás a Pulpexszel

A Castrol 2021. május 5-én bejelentette, hogy együttműködik a Pulpex-szel, a papírcsomagolás újítójával a Castrol termékeihez használható papírpalackok tervezésében.

A Pulpex egy olyan fajta úttörő technológia, amely fapépből palackokat készít, 100% -ban megújuló alapanyagok felhasználásával, fenntarthatóan kezelt erdőkből. Papírpalackja a gyártás során alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással rendelkezik, ami akár 30% -kal kevesebb, mint a PET és az üveg palacké.

A Castrol a legújabb vállalat, amely csatlakozott a Pulpex partner konzorciumhoz – a világ vezető CPG (fogyasztói csomagolt áruk) vállalatainak csoportjához, amely elkötelezte magát a Pulpex papírcsomagolás használata mellett. A Pilot Lite és a Diageo együttműködésével 2020 júliusában indult konzorciumba a PepsiCo, az Unilever és a GSK Consumer Healthcare tartozik. Ugyanakkor más márkák és készen követni a példájukat.

A múlt hónapban a Castrol elindította PATH360 stratégiáját, amelynek célja a fenntarthatóbb jövő biztosítása. Ezeket a hulladék megtakarításával, a szén-dioxid csökkentésével és az élet javításával tervezi elérni.

Castrol-Pulpex együttműködés jövője

A Castrol egyik célja, hogy 2030-ra megfelezze a műanyag lábnyomát, és ez a partnerség része a műanyag lábnyomcsökkentési tervének.

A Castrol az újrahasznosított műanyagot már beépíti az Egyesült Államokban lévő csomagolásokba. Új, optimalizált csomagolási konstrukciót vezet be, amely kevesebb műanyagot használ, így hatékonyabbá teheti a cég logisztikáját is. Az alternatív anyagok használatának feltárása a vállalat műanyag redukciós útjának következő lépése.

„A Castrol elkötelezett amellett, hogy átvizsgálja meglévő és új termékeinek életciklusát. Látni szeretné, hogyan lehet javítani, kibővíteni az életciklusokat, vagy újrahasznosítani termékeket, alapanyagokat” – mondta A.S. Ramchander, a Castrol marketing igazgatója. „A Pulpexszel azon munkálkodunk, hogy feltárjuk, hogyan lehetne az eredetileg az FMCG kategóriába tervezett technológiájukat a kenőanyagok számára továbbfejleszteni. A megoldást a meglévő nagy sűrűségű polietilén (HDPE) palackjaink helyett szeretnénk alkalmazni.”

Ramchander szerint: „A Pulpex 100% -ban PET-mentes palack technológiájának olajcsomagolásban történő alkalmazásával kapcsolatos kezdeti munkánk rendkívül pozitív volt. Az innovációs partnerekkel, például a Pulpex-szel való együttműködések kritikus jelentőségűek egy cég életében. Ezek az együttműködések segítenek az új megoldásokat megtalálni, kifejleszteni az üzletágban, hiszen a fenntarthatóság nagy jelentőséggel bír a mai világban.

„Kutatásunk kimutatta, hogy ügyfeleink és fogyasztóink fenntarthatóbb megoldásokat keresnek. Ez a technológia, ha sikeresen szerepel, hozzájárulhat a Castrol műanyag lábnyomának csökkentéséhez.”

Olajcsere Castrollal

Jelentkezzen be olajcserére a szervizkulccsal megjelölt szervizeink egyikébe!

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

További érdekességek a témában:

CASTROL ON THERMAL MANAGEMENT E-FLUID – hőkezelő folyadék

Ford Castrol MAGNATEC – gyümölcsöző együttműködés