Nyári szezon biztonságosan – Continental PremiumContact 7

continental logo

A Continental legújabb PremiumContact 7 abroncsa már elérhető, épp időben a szezonváltáshoz. Ez a prémium gumiabroncs még nagyobb biztonságot nyújt az autósoknak a következő nyári hónapokban mind száraz, mind nedves úton. Az első független sajtótesztek megerősítették, hogy a Continental új zászlóshajója kiváló biztonsági színvonalat nyújt. Az Auto Express brit autós magazin és az online Tyre Reviews magazin egyaránt a PremiumContact 7-et nyilvánította győztesnek a nyári gumitesztjeik során. Az Auto Bild német autós magazin pedig „példamutatónak” nevezte.

A biztonsági fejlesztések alapját számos új technológia képzi, melyeket több évnyi fejlesztés után valósítottak meg a modellben:

Alkalmazkodó futófelület-kialakítás minden vezetési helyzetre

A PremiumContact 7-hez a Continental speciális vállrészeket fejlesztett ki, amelyek lehetővé teszik a futófelület alkalmazkodását a vezetési helyzettől függően. Amikor nedves úton vezetünk, a víz legnagyobb része  a körbefutó barázdákon keresztül távozik. Ráadásul a kapcsolódási pont ott ér véget, ahol a víz a leggyorsabban lefolyhat, hogy még több víz távozhasson a bordázaton keresztül. Száraz felületeken a kapcsolódási pont a váll külső részére tolódik, az oldalsó barázdák pedig kerültek kialakításra, hogy többlet teljesítményt lehessen átvinni az útra.

Egyedi kialakítás minden járműtípushoz

Tekintettel a súly, méret és hajtási egység sokféleségére, a Continental a PremiumContact 7 gumiabroncs tervezése alkalmazkodik a különböző járműtípusokhoz, hogy optimális biztonságot biztosítson. A PremiumContact 7 tervezésének testreszabhatósága nemcsak a gördülési ellenállás és a megtett távolság javulásával jár, hanem kiváló tapadást és rövid fékutat is lehetővé tesz minden hajtási rendszerű jármű számára.

Optimális tapadás alacsony hőmérsékleten is

Minden gumiabroncs-összetevő egy adott hőmérsékleten nyújt optimális teljesítményt. A Continental új összetételével a PremiumContact 7-hez sikerült ideális teljesítményt biztosítani a lehető legszélesebb hőmérsékletspektrumon. Még a tavaszi és őszi hűvösebb reggeli órákban is képes az abroncs magas szintű tapadást nyújtani alacsony hőmérsékleten.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!