ContiRe. Tex – gumiabroncs újrahasznosított műanyagból?

Minden percben 1 millió műanyag palackot dobnak ki világszerte, és ennek csak a fele kerül újrahasznosításra.

A Continental megtalálta a módját, hogy a műanyag hulladékból hasznosítható anyagot készítsen a gumiabroncsokhoz. ContiRe.Tex olyan technológiát jelent, mellyel újrahasznosított műanyag palakckból nyerik ki az alapanyagot a karkaszhoz.

Hogyan használhatóak fel újrahasznosított anyagok prémium gumiabroncsokhoz?

A Continental a ContiRe.Tex technológiával, igyekszik energiahatékonyabbá és környezetbarátabbá tenni a gyártást, felhasználást és újrahasznosítást. A gyártó egy lépéssel közelebb került a 100% újrahasznosított vagy fenntartható anyagokból készült gumiabroncsok felé.

Az anyag, mely felhasználás nélkül a szemétégetőben, az óceánban vagy a hulladéklerakókban végezné: a “Tex” a textil rövidítése, a jelen esetben polietilén-tereftalátból (PET) újrahasznosított minőségi poliészter szálat jelent.

A szálat mechanikusan állítják elő mindenféle köztes vegyi lépés közbeiktatása nélkül. A folyamat a palackok és a kupakok kézi elválasztását, majd a mechanikus tisztítását, aprítását, valamint a műanyag granulátummá dolgozását vonja magába, melyet végül a fenntartható gumiabroncsaink előállításához felhasznált poliészter szálba fonnak.

A PET palackokat kizárólag zárt újrahasznosító kör nélküli régiókból gyűjtik. Egy garnitúra szabványos személyautó 40 újrahasznosított PET palackot hasznosít (a ContiRe.Tex 9 – 15 PET palackot hasznosít abroncsonként, a gumiabroncs méretétől függően).

ContiRe. Tex

Mindennapjaink műanyag hulladéka a holnap gyártásának alapanyaga

A ContiRe.Tex maradéktalanul leváltja az abroncs szerkezetéhez rendszerint felhasznált hagyományos poliésztert, és ugyanolyan tartós, mint a hagyományosan készült abroncsok. A gumiabroncsba ágyazott textilkábelek a belső nyomás erejének elnyelésére készültek, és hogy méretileg stabilak maradjanak még nagy terhelés alatt és magas hőmérséklet mellett is.

A ContiRe.Tex sikeresen bizonyította a teljesítményét a Continental CrossContact Extreme E versenyabronccsal extrém viszonyok mellett az Extre E Racing második évadában. Az évad 2022. februárban indult, és egész évben folytatódik. Ráadásul a segédjárművek az idei Tour de France versenyen első ízben lesznek ContiRe.Tex technológiát tartalmazó gumiabroncsokkal szerelve. A ContiRe.Tex abroncsok az oldalfalra nyomtatott különleges logóval különböztethetők meg a ContiRe.Tex nélküli gumiabroncsoktól, melyen ez áll: „Újrahasznosított anyagot tartalmaz.”

ContiRe. Tex

Erőfeszítések a fenntarthatósági kötelezettségvállalásért

  • A Continental 55% -kal kevesebb vizet és 17% -kal kevesebb energiát fogyaszt, mint az iparági átlag legyártott gumiabroncs tonnánként
  • További 20% -kal tervezik ezt csökkenteni 2030-ra
  • 2020 vége óta, a gumiabroncsgyártó telephelyeinkhez világszerte vásárolt hálózati áram szén-dioxid semleges az energiatulajdonság tanúsítványok beszerzésének köszönhetően
  • A Continental a RE100 kezdeményezés tagja, mely elkötelezett az üzleti tevékenység során felhasznált áram megújuló energiára váltásban
  • A Continental abroncsgyártása 2040 –re szén-dioxid semlegessé válik
  • Teljes klímasemlegességre törekszünk a teljes értékláncunk mentén 2050-re

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!