Egészen a 4. helyig jutott a Falken a 24 órás versenyen

Falken a 24 órás Nürburgringen, mindkét autóval a legjobb 10 között végzett: Klaus Bachler, Martin Ragginger, Sven Müller és Alessio Picariello keményen küzdött negyedik helyért. Klaus Bachler, Dirk Werner, Thomas Preining és Lance-David Arnold (# 33) a bekerültek a legjobb 10-be és a 9. helyen zárták a megmérettetést.

Az Eifel állóképességi klasszikus versenyének 49. futamára sokáig emlékezni fognak. A szakadó eső a verseny elején és a sűrű köd miatti későbbi megszakítás ismét kivételes körülményeket teremtett a „zöld pokolban”.

A két Falken Porsche 911 GT3 R, amely a 28. és 29. pozícióból indult a versenyen, gyorsan rátaláltak a megfelelő ritmusra, és már a korai szakaszban képesek voltak megszerezni néhány jó pozíciót. A futamot szélsőséges események és változó időjárási viszonyok jellemezték.

Amikor a sűrű köd továbbra is rontotta a láthatóságot a pályán, szombat este fél 10 környékén a szervezők úgy döntöttek, hogy fél óra múlva félbeszakítják a versenyt. Ekkor a # 44-es autó a 14. helyen állt, a # 33-as pedig a 16. helyen.

A versenyt végül vasárnap 12: 30-kor folytatták. Mindkét Falken Porsche ügyes versenystratégiával tervezett előre és a kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően a legjobb 10 között fejezte be a versenyt.

„Nem sokkal a vége előtt küzdhettünk a dobogóért. Rendkívüli eredménynek számít mindkét járművet célba juttatni. Szeretnék köszönetet mondani vezetőinknek és az egész csapatnak, valamint abroncsmérnökeinknek a nagyszerű teljesítményért. „- összegezte Stefanie Olbertz, a Falken Tire Europe GmbH motorsportért felelős munkatársa.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?