Ford Castrol MAGNATEC – gyümölcsöző együttműködés

A Ford és a Castrol új, fejlett kenőanyagokat tervez a hivatalos Ford márkakereskedelmi hálózat számára az Egyesült Királyságban

A Ford-Castrol MAGNATEC termékcsalád három új formulával frissült. Az innovatív DUALOCK technológia védi a motorokat a vezetés folyamán az indulás és a leállítás károsodásaitól *

A Castrol MAGNATEC az egyetlen motorolaj, amelyet a Ford ajánlott. A két márka együttműködése több, mint 100 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

A Castrol továbbra is a brit Ford Motor Company-val fenntartott hosszú távú partnerségére épít, a közösen gyártott Ford-Castrol MAGNATEC kenőanyagok frissített sorozatának bevezetésével. A termékcsaládot, amely három új, innovatív DUALOCK technológiájú készítményt tartalmaz, úgy fejlesztettek ki, hogy folyamatos védelmet nyújtsanak a motor minden indulásánál *.

Az új Castrol MAGNATEC termékek több mint 20 éves fejlesztésére építve olyan intelligens molekulákat tartalmaznak, amelyek speciálisan a felületekhez tapadva védik a motorokat a kopás ellen, és extra védelmet nyújtanak. Hivatalosan ez a kiváló motorolaj kizárólag a Ford márkakereskedésekben érhető el.

A friss Ford-Castrol MAGNATEC termékcsalád öt tagjából három új összetétellel rendelkezik, amelyek a Castrol új DUALOCK technológiáját alkalmazzák. A 0W-30 D, 0W-20 D és 5W-20 E kiszerelésben kapható DUALOCK-ot úgy tervezték, hogy megvédje a motorokat a folyamatos start-stop vezetés okozta károktól.

A motor kopásának akár 75% -a a bemelegítés során jelentkezik *, és az egyre növekvő számú autóval az autósok manapság évente akár 18 000-szer is elindulhatnak és leállhatnak **. A Castrol DUALOCK molekulái a motor kritikus részeihez tapadnak, és összezáródva erős védőteret képeznek, amely drámai módon akár 50% -kal csökkenti mind a bemelegítési fázisban mind a stop-start használatban a kopást ***.

Az összes Castrol MAGNATEC kenőanyag Európában a BS PAS2060 Carbon Neutral minősítéssel rendelkezik.

A Castrol kenőanyagokat először 1914-ben mutatták be a Ford-nak, ami a további sikeres együttműködéshez vezetett. Az úttörő partnerség megalapozta a motorsport és a technológiai eredmények sorozatát, kezdve az 1979-es rali világbajnokságon elért totális győzelemmel. Később a Ford innovatív, 1 literes EcoBoost motorja elnyerte a rangos „Az év nemzetközi motorja” díjat.

Partnerség a járműgyártókkal

A világ legnagyobb járműgyártói közül sokan bíznak a Castrolban így gyárilag ezzel a motorolajjal töltik fel a járműveket, és folyamatosan ösztönzik a piacot a termékek további, folyamatos használatára, ezzel is aláásva az utángyártott termékek piacát. Az elmúlt évtizedben Európában értékesített új autók több mint egyharmada tartalmazta a Castrol kenőanyagokat az első töltéskor (38%; LMC Automotive adatok, 2010 és 2019 között). Ezenkívül három nagy autógyártó közül kettő gyárilag a Castrol sebességváltó folyadékokat választja (a Castrol belső adatai).

A Castrol folyamatosan arra törekszik, hogy számos járműgyártóval való együttműködései révén úgy fejlessze termékeit, hogy azok megfeleljenek az autóipar változó igényeinek.

* Castrol belső adatok

** Globális átlag 50 városból, Castrol MAGNATEC STOP-START index 2014

*** Tesztelve a Sequence IVA API SN & CEC OM646LA ACEA kopáshatárokkal szemben

Jelentkezzen be olajcserére a szervizkulccsal megjelölt szervizeink egyikébe!

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

További érdekességek a témában:

CASTROL ON THERMAL MANAGEMENT E-FLUID – hőkezelő folyadék