Ismét Forma-1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen

A hétvégén ismét a Hungaroringen versenyez a Forma-1 mezőnye. A Magyar Nagydíj a szezon 11. futamának ad otthont.

Forrás: Hungaroring Média

Ikonikus pálya

A Magyar Nagydíj immár a 38. alkalommal kerül megrendezésre a Forma-1 egyik ikonikus helyszínén, amely mindig is izgalmas és fordulatos versenyeknek adott otthont. A pálya hossza 4,381 kilométer, a kanyarok gazdag sora, valamint a hosszú egyenesek kiváló lehetőséget biztosítanak a pilótáknak, hogy megmérettessék magukat és a csapatukat. Ahogy minden évben, idén is izgalmas versenynek nézünk elébe. A hétvégén a Forma-1-es csapatok mellett a Forma-2 és Forma-3 mezőny, valamint a Porsche Szuperkupa versenyzői is megmérettetik magukat a mogyoródi pályán.

Brad Pitt mégsem forgat a Hungaroringen

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Brad Pitt, a világhírű színész és rendező is jelen lesz a hétvégi versenyen. Pitt jelenleg egy régóta tervezett projekt keretében forgatja az Apex címen ismert Forma-1-ről szóló filmet, mely a sport történetének izgalmas eseményeit és kivételes személyiségeit kívánja megörökíteni. A film az F1 különleges világa és a benne szereplő ikonikus alakok mellett az autósport iránti szenvedélyt és szeretetet is bemutatja majd. A készülő filmhez a legutóbbi silverstonei versenyen is vettek fel jeleneteket a rajongók nagy örömére. Azonban úgy tűnik, hogy Brad Pitt mégsem jön a Hungaroringre, a forgatás pedig csak a Belga Nagydíj helyszínén, Spában folytatódik az amerikai filmipar sztrájkja miatt.

Daniel Ricciardo visszatér

Daniel Ricciardo a tavalyi McLarentől való menesztése után a Hungaroringen tér vissza a Forma-1 mezőnybe. Az idei szezonban nem kapott saját ülést egyik csapatnál sem, helyette a Red Bullhoz tért vissza tartalékpilótaként. A Brit Nagydíj után azonban a csapat vezetése úgy döntött, hogy azonnali hatállyal megválik fiókcsapatának, az Alpha Taurinak versenyzőjétől, Nyck de Vriestől, helyére pedig Ricciardot ültetik.

Újításokat tesztel a mezőny

A Magyar Nagydíjon tesztelnek egy később bevezetni kívánt módosítást, mellyel az időmérőn használható Pirelli abroncsok kiosztását szabályozzák. Az alternatív gumiabroncs-kiosztás (Alternative Tyre Allocation – ATA) értelmében a csapatok, az arra a hétre kiosztott abroncsok közül, a kvalifikáció első részében kizárólag a kemény keveréket, a második részben a közepeset, a Q3-ban pedig a lágy keveréket használhatják. Az új szabályozástól azt várják, hogy izgalmasabbá tegye a versenyeket és az időmérőket egyaránt.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!