Ismételt Falken dobogó a Nürburgringen

A Falken, melynek hivatalos forgalmazója a Gumi.hu, ismét a dobogón végzett a Nürburgring Endurance Series második fordulóján.

Alig egy nappal a Nürburgring Endurance Series (NLS) összesített győzelme után a Falken Motorsports újabb dobogós helyezést ünnepelhet az egyik Porsche 911 GT3 R-rel: Tim Heinemann és Joel Eriksson a harmadik helyet szerezte meg a 63. ADAC Reinoldus Endurance Race-en, az NLS szezon második futamán. Alessio Picariello és Martin Ragginger testvérautója is a verseny utolsó órájáig szintén karnyújtásnyira volt a dobogótól, de idő előtt ki kellett állnia.

A délelőtti kvalifikáción a Falken Motorsport az előző napi erős teljesítményére épített, amikor Nico Menzel és Joel Eriksson az összesített győzelmet ünnepelhette. Heinemann/Eriksson a harmadik helyről kezdte meg a Nürburgring Endurance Series szezon második fordulóját a #4-es Porsche 911 GT3 R-rel, míg Picariello/Ragginger a hatodik helyről vágott neki a futamnak a #3-as autóval.

A teljes verseny során, amely ismét négy órán keresztül tartott, mind a négy Falken-pilóta szoros párharcokat vívott a pályán, köztük számos pozíció- és vezetésváltással. A tavaszias körülmények között a Falken slick gumik az előző napihoz hasonlóan hibátlan teljesítményt nyújtottak, így a verseny nagy részében mindkét Falken Porsche a leggyorsabb autók között volt a legendás Nordschleifén.

Bár Tim Heinemann és Joel Eriksson autójának végül nem volt esélye az újabb összesített győzelemre, a dobogó harmadik fokára mégis felállhattak. Csapattársaik, Martin Ragginger és Alessio Picariello, akiknek már szombaton is balszerencséjük volt, szintén jó eséllyel pályázhattak a legjobb eredményre. A verseny utolsó órájában azonban egy defekt visszavetette a duót. A csapat úgy döntött, hogy idő előtt visszahívja a Porschét, hogy ne keletkezzen benne nagyobb kár.

A Nürburgring Endurance Series nyitóhétvégéje után a Falken Motorsports az idei év egyik favoritja. A két Porsche 911 GT3 R végig a mezőny elején állt, és csak szerencsétlen ütközések vetették vissza őket. A Falken Motorsports a következő hétvégén visszatér a legendás Nordschleifére, hogy további tapasztalatokat szerezzen. Két négyórás futam szerepel ismét a programban az ADAC 24 órás kvalifikációs versenyek keretében, amelyek az ADAC Ravenol 24 órás Nürburgringi ADAC Ravenol 24 órás versenyre (május 30. – június 02.) való felkészülést szolgálják.

A Falken abroncsai nem csak a versenypályán, de a hétköznapi autóutak során is bizonyítanak. Ha új Falken nyári abroncsokon folytatná az utat, országos Gumi Pont Szerviz hálózatunkban 5.000 Ft kedvezménnyel szereljük fel a gumikat.

Válogasson kedvére Falken nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át több, mint 150 ponton országos Gumi Pont Szerviz hálózatunkban.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Falken