A KUMHO TCR World Tour 2023 – felálltak a csapatok

A TCR World Tour-on ismerős arcok térnek vissza a 2023-as szezonban

A 2023-as TCR World Tour eseményei tovább gyorsulnak, április 28-30. időpontban bejelentik a csapatok és a pilóták felállását.

Az új sorozat első szezonjában egy nagyon erős 2022-es szezont követően a Customer Racing pilótái, Mikel és Michelisz Norbert újra találkoznak a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat színeiben.

„A BRC Hyundai N Squadra Corse, Mikel és Norbert már bebizonyították, hogy nyerő kombinációt alkotnak” – mondta Cyril, csapatfőnök. „Nagyon örülünk, hogy mind a pilóták, mind a csapat képviseli a Customer Racing részlegünket a TCR World Tour első szezonjában.”

KUMHO TCR World Tour – Ismerős arcok

Miután csatlakozott a Customer Racing pilótákból álló csapathoz, és tavaly megszerezte a WTCR-pilóta címet, Mikel visszatér második szezonjára.

„Nagy lehetőség előtt állunk a TCR World Tour megkezdésével” – mondta Mikel. „Úgy gondolom, hogy a tavalyi év után csak sokat fejlődtünk, erősebbek vagyunk, és felkészültségünket látva úgy gondolom, hogy nagy esélyünk van arra, hogy elérjük vagy éppen felülmúljuk az előző szezon sikerét.”

Csapattársa, Michelisz Norbert a hatodik szezonját kezdi a cherascói székhelyű BRC Racing Team csapatában, amellyel megnyerte a 2019-es WTCR kupát.

„A TCR World Tour idei éve igazán izgalmas. Tudjuk, hogy Mikel és Én nagyon erősek vagyunk, és tudjuk, hogy az Elantra N TCR egy nagyszerű autó” – tette hozzá Norbert. „Rengeteg olyan kérdés van, amelyekre csak akkor kapjuk meg a választ, ha megkezdjük a versenyt Portugáliában.”

A 2018-as WTCR versenyzői cím győztese, Gabriele Tarquini a 2023-as szezonban is folytatja csapatmenedzseri szerepét.

KUMHO TCR World Tour

A sikerre építve

Mikel és Norbert kombinációja hihetetlenül sikeresnek bizonyult az utolsó WTCR-szezonban, öt győzelmet is aratva. Céljuk, hogy ugyanolyan lendületesen és sikeresen kezdjenek neki a nemzetközi TCR-versenyzés új korszakának.

„A TCR World Tour fantasztikus lehetőség számunkra, hogy bemutassuk az N márkát és a Hyundai Motorsportot globális szinten, a legnívósabb TCR versenyen” – magyarázta elnökünk, Sean Kim. „Biztos vagyok benne, hogy idén még több győzelmet ünnepelhetünk”

Az idei szezon eleget tesz a World Tour elvárásainak. Kilenc versenyhétvégét nyolc nemzet országában rendeznek meg.

KUMHO TCR World Tour – Új kihívások

Az előttünk álló szezon számos új akadályt tartogathat 2023-as bajnoki címért versengő csapatok és versenyzők számára. Az új pályák, új formátumok és a Kumho, mint új gumiabroncs-beszállító kombinációja fogja a kihívások alapját jelenteni. A portugáliai első forduló előtt a csapat több napos szezon előtti tesztet végzett a felkészülés során.

A TCR World Tour szezon április 28-30-án Portimãóban kezdődik.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!