Michelisz Norbert beírta magát a Kumho TCR Word Tour történelmébe

A Kumho Tire hivatalos importőreként nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a márka által szponzorált Kumho TCR Word Tour-on Michelisz Norbert kitűnő eredménnyel az első helyen végzett.

Michelisz Norbert beírta magát a TCR történelmébe, amikor megnyerte a Kumho TCR World Tour első fordulóját a portimãói Autódromo do Algarve-ban. Az első futamban a BRC Hyundai csapatból, Mikel Azconával és Rob Huff -al végzett a dobogón. A TCR Europe versenyen John Filippi maximális pontszámot ért el, Kobe Pauwels a második helyen végzett, Tom Coronel pedig a 3. helyen végzett.

Kumho TCR Word Tour futam

Michelisz Norbert jól kezdett, és beérte a mezőnyt az 1-es kanyarban, szorosan mögötte Azcona, Huff és Frédéric Vervisch. 

A verseny nagy része meglehetősen körmenetben zajlott, a vezetők között nem történt változás. 

Az egyetlen változás a futam záró szakaszában az utolsó körben történt, amikor Dušan Borković megelőzte Viktor Davidovskit a P4-ben. Más változás nem történt, így a verseny abban a sorrendben zárult, ahogy indult. Michelisz és Azcona az első két helyet szerezte meg a BRC Hyundainak, míg Huff és Vervisch a harmadik és negyedik helyen végzett a Team Audi Sport Comtoyou csapatában. Girolami a P5-ben érkezett be az új Hondával.

A TCR Europe versenyen Filippi megszerezte a maximális 40 pontot, és így 3 pontos előnyre tett szert a bajnokságban Pauwels előtt, aki Coronelt megelőzte a második helynél.

Forrás: Facebook

Michelisz Norbert

Michelisz: „Fantasztikus érzés így új korszakot és új szezont kezdeni, nem is lehetnék boldogabb. Az autóm remekül működött a kvalifikáción és most a versenyen is. A kezdés nem volt olyan egyszerű, mivel a lámpák szupergyorsan kialudtak, így nem voltam felkészülve, de úgy tűnt, mindenki mást is meglepett a gyors rajt. A végén tudtam, hogy ha elöl tudok maradni, akkor a munka fele kész. Konzervatív megközelítést alkalmaztam a pályakorlátoknál, és az első pár körben vigyáztam a bal első abronccsal, majd amikor elhelyezkedtem, elkezdtem nyomni.”

Portimão – 1. futam összetettben

  1. Michelisz Norbert (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N), 12 kör
  2. Mikel Azcona (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N), 0,705
  3. Rob Huff (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 1.005

Portimão – 1. futam TCR Europe

  1. John Filippi (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 12 kör
  2. Kobe Pauwels (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 4,973
  3. Tom Coronel (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 6,283

Bajnoki pontok – TCR World Tour

  1. Michelisz N., 45 pont; 2. M. Azcona, 35 éves; 3. R. Huff 30

Bajnoki pontok – TCR Europe

  1. J. Filippi, 45 pont; 2. K. Pauwels, 42; 3. T. Coronel 40

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!