„Mad” Mike Whiddett Toyo abroncsokon tanította driftelni Max Verstappent

Egy váratlan mozzanattal a motorsport különböző világai összefonódtak, amikor „Mad” Mike Whiddett, a drift versenyzés ikonja egy különleges küldetésre vállalkozott: megtanítani a kétszeres Forma-1-es világbajnok Max Verstappennek a driftelés bonyolult művészetét. Az Oracle Red Bull Racing versenyzője a drift legenda ikonikus autójával, a Toyo Tires abroncsokkal felszerelt MADBUL-lal sajátíthatta el a driftelés fortélyait.

Mad Mike Max Verstappen drift
Fotó: Patrik Lundin/Red Bull Content Pool

Verstappen már ismerte a driftelés alapelveit, de ez volt az első alkalom, hogy egy igazi drift autóban ült. „Itt-ott driftelek egy kicsit az F1-es autómmal, de nem úgy, mint amit ma fogunk csinálni, de meglátjuk, hogy az évek során elsajátított készségek segíthetnek-e” – mondta az Oracle Red Bull Racing versenyzője. „Vezettem már GT-autókat és raliautókat is, de driftautót még nem.” A MADBUL pedig nem akármilyen driftautó – ez a világ legtöbbet utazott driftautója, és ez az első alkalom, hogy Mad Mike saját magán kívül mást bízott meg a volán mögött.

Kezdésképpen Mad Mike rávette Verstappent, hogy rajzoljon az autóval néhány fánkot, majd néhány 8-as figurát, végül pedig egy Scandi Flicket. A tanulási görbe meredeknek bizonyult, de – egy kezdeti, gázzal való rossz kezdés után – Verstappen gyorsan elsajátította a kanyartechnikát, hogy a pályán füstölgő gumik ködében száguldjon körbe.

Mad Mike Christian Horner
Fotó: Patrik Lundin/Red Bull Content Pool

Az utolsó kihíváshoz Mad Mike egy 100 méteres ívet állított fel, amely az Oracle Red Bull Racing Team vezetőjének, Christian Hornernek tíz kartonból kivágott figurájából állt. Mindegyik papírbábunak volt egy óriási jobb keze, amelyet Mad Maxnek a MADBUL hátsó végével kellett elcsípnie. „Nagyszerű tanácsadóm volt” – mondja Verstappen a tanáráról. „Jó érzés, hogy van melletted egy olyan hang, ami egyszerre elég nyugodt és elég energikus. Tényleg végigkísért és elmondta, mit kell tennem. Határozottan fejlődtem egy kicsit, és most még többet akarok csinálni!”

Íme, mi történt, amikor a világ egyik legjobb autóversenyzője találkozott a drift királyával.

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!