Teherautó- és autóbuszabroncs gyártással bővül a Hankook rácalmási üzeme

A világ vezető gumiabroncs-gyártója, a Hankook Tire új teherautó- és autóbuszabroncs-gyártó üzemcsarnokkal bővíti európai üzemét.

Hankook

  • A vállalat igazgatótanácsa november 23-án jóváhagyta egy új teherautó- és autóbuszabroncs-gyártó üzemcsarnok felépítését Rácalmáson.
  • A Hankook összesen 540 millió eurót fektet a 2027-ig tervezett bővítésbe, ezt követően a cél az évi 800 000 darabos kapacitás elérése.
Hankook gyár
Forrás: hankooktire.com

A rácalmási gumiabroncsgyár 2007 óta gyárt személy- és kisteherabroncsokat, és kulcsszerepet tölt be a vállalat európai terjeszkedésben. A harmadik építési ütem befejezésével az európai üzem elérte az évi 17 milliós gyártókapacitást. A gyár emellett idén elnyerte a nívós International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) PLUS minősítést.

A Hankook Tire körülbelül 540 millió eurót fektet be a projektbe, amely a tervek szerint 2027-re készül el. A bővítés mintegy 450 új munkahelyet teremt. A rácalmási teherabroncs-üzem a befejezés után várhatóan 2380 teherabroncsot gyárt majd naponta, évente pedig összesen 800 000-et. A Hankook Tire jelenleg nyolc gyártóegységgel rendelkezik világszerte, ami éves szinten körülbelül 102 milló gumiabroncsot jelent.

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!