AUTO BILD téli gumi teszt 2021

Az AUTO BILD 2021 -es előzetes téli gumiabroncs -teszt megmutatja, hogy mely gumiabroncsok kerültek be a valóban jó kategóriába. Összesen 50 gumiabroncsot teszteltek. Lejjebb látható az a 20 téli gumi, ami a legjobban teljesített a biztonsági ellenőrzés során.

Auto Bild tesztek:

VW Golf 8 téli gumi tesztje a 2021-es Auto Bild téli gumiabroncs teszten (forrás:autobild.de)

AUTO BILD téli gumi teszt 205/55 R16 (2021)

Az AUTO BILD 2021 -es téli gumiabroncs teszt során a 205/55 R 16 H abroncsméretre összpontosítottak, ami a legtöbb kompakt autóhoz alkalmas – például a VW Golfhoz, a Ford Focushoz és az Opel Astrahoz-, valamint sok régebbi középkategóriás modellhez. A téli gumiabroncs teszt elején 50 különböző gumit vásároltak a tesztelők névtelenül a szakkereskedőktől. Ezt követően az abroncsoknak bizonyítaniuk kellett először egy biztonsági ellenőrzésen, fékezéssel kezdve a nedves pályán 80 km / órától. Itt már kizárták a mezőny egy részét. Ezután a legjobb 35 gumiabroncs versenyzett vastag hótakaróval fedett úton, és 50 km / h -ról kezdték a fékezést.

A 15 leghosszabb féktávolságú gumiabroncsot már itt kizárták a teszt további részéből. A fennmaradó 35 téli guminak 50 km/h sebességről kellett lefékeznie fagyott hótakarón. Ezt követően ismét estek ki versenyzők – a teszt utolsó fordulójában csak a fennmaradó 20 gumiabroncsot vették figyelembe, amelyek mindkét féktesztből a legrövidebb fékutakat teljesítették.

Csak a 20 legjobb abroncs jutott be a döntőbe, és 13 másik vizsgálati területen (beleértve az aquaplaning, a kezelhetőséget és a futásteljesítményt is) tényleges gumiabroncs tesztelésen estek át.

Az utolsó fordulóban a 20 téli gumiabroncsot 13 további tesztnek vetették alá:

  • Havas pályán: tapadás, szlalom és kezelhetőség
  • Nedves pályán: aquaplaning, íves aquaplaning, körpálya és kezelés
  • Száraz pályán: fékezés (100 km/h-tól), kezelhetőség és zaj
  • Költségek: futásteljesítmény, ár 1000 km futás, gördülési ellenállás
VW Golf 8 téli gumi tesztje a 2021-es Auto Bild téli gumiabroncs teszten (forrás:autobild.de)

Téli gumiabroncs -teszt 2021: Bridgestone a fékpróba legjobbja

A várakozásoknak megfelelően a prémium márkák termékei szerepelnek a 20 döntős között. A Bridgestone Blizzak LM 005 a legjobb fékteljesítményt mutatja a téli gumiabroncsok között, csúcsértékekkel mind nedves, mind havas úton. Ugyanakkor néhány alacsonyabb árkategóriájú gumiabroncs is szépen teljesítette az első biztonsági ellenőrzést. Beleértve például a Barum Polaris vagy a Nexen Winguard Snow G3 gumiabroncsokat.

Alábbi táblázatunkban a sárgával jelölt termékeket, rákattintva eléri a gumi.hu webshopban.

#Tesztelt gumiabroncsNedves út 80 km/hHavas út 50 km/hFéktávolság Értékelése