Auto Zeitung nyári teszt: a Maxxis és a Falken a legnagyobbak között

Az idei év elején lezajlott a német Auto Zeitunk szaklap nyárigumi tesztje is. A húsz vizsgált modellből a legtöbb kategóriában a Continental egy modellje került ki győztesen, de feltűnő, hogy mennyire jól teljesítettek olyan másodlagos márkák, mint a Maxxis, vagy a Falken.

Az év ezen szakaszában szokásos nyárigumi-tesztek alól a német Auto Zeitung sem maradhat ki. A szaklap által szervezett teszten 225/50 R17 méretű, W és Y sebességindexű gumikat vizsgáltak a németországi Jeversenben, a Contidrom tesztpályán. A garnitúrákat egy 3-as BMW-re szerelve tették próbára.

Az Auto Zeitung tesztjén 20 különféle gyártó megfelelő méretű nyárigumiját tesztelték. A gumikat nedves és száraz útfelületen is vizsgálták, többek közt a fékezési távolság, az egyensúlytartás, a tapadás és a kormányozhatóság szempontjából.

A vizsgált garnitúrák közül az első hét helyen végzett modellek mindegyike nagyon ajánlott minősítést kapott. A győztes 264 ponttal a Continental PremiumContact 6 modellje lett. Második helyen holtversenyben a Bridgestone Turanza T0055-ös és a Michelin Primacy 4-es végzett.

A teszt során a Continentalnál mérték a legrövidebb féktávot nedves úton és a gumik kitűnő egyensúlyi értékeket értek el ugyanezen a felületen. Vizes felületen a  Continental PremiumContact 6 tapadása is a legjobbnak bizonyult, így kifejezetten biztonságos vezetést biztosít. Száraz útfelületen a kormányozhatósága is kiválónak bizonyult.

Az Auto Zeitung tesztjén kifejezetten jól szerepelt néhány másodlagos gumimárka. Közülük legjobb helyen, összesítésben a negyedik pozícióban végzett a Maxxis Premitra 5 HP5 modellje 242 ponttal, ami azon túl, hogy nagyon ajánlott minősítést kapott a legjobb ár/érték arányú garnitúra büszke címet is elnyerte.

A másodlagos márkák közül ötödik helyen a Hankook Ventus Prime 3 K125 végzett 240 ponttal, hetedik helyen pedig a  Falken Ziex ZE914 Ecorun zárta a teszteket 218 ponttal.

címlapfotó: https://www.autozeitung.de/sommerreifen-225-50-r-17-test-2020-197922.html

Vélemény, hozzászólás?