Autóklíma javítás az ország egész területén

A nyári kánikula nehezen elviselhető megfelelő hűtési rendszer nélkül az autóban. Szerencsére napjainkra a legtöbb gépjárműben az alapfelszerelés része a klíma. Így még az izzasztó forróságban is kellemesen hűs maradhat az utastér. Ahhoz, hogy a berendezés hosszú élettartamú legyen, kihagyhatatlan a rendszeres autóklíma szerviz. Ezek alkalmával a szakemberek átnézik a komplex hűtőrendszert, szükség esetén fertőtlenítik és korrigálják a hibákat. Az AKH országos lefedettségű hálózatra számíthat, ha autóklíma javítás vagy szerviz igény merül fel. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Melyek az autóklíma leggyakoribb meghibásodásai?

Az autósok többsége rendelkezik saját tapasztalattal a klíma meghibásodásról. A berendezés érzékeny alkatrészei magas szerviz igényűek.

Az autóklíma leggyakoribb meghibásodásai a következők lehetnek:

  1. Autóklímagáz-szivárgás: Ilyen esetekben a hűtőgáz a rendszer egy vagy több pontján távozik. A fokozott szivárgás miatt rövid időn belül üzemképtelenné válhat a klíma. Ilyenkor a megoldást a tömítés és a gáz pótlása jelenti.
  2. Kompresszor meghibásodás: A kompresszort érő problémák javítása idő- és pénzigényes feladat. Amennyiben a visszatérő hűtőközeg valamilyen okból, például a korábban említett szivárgás miatt, nem hűti le a kompresszort, az túlhevülhet. Ilyenkor a hő hatására a dugattyúk megszorulnak, majd végül beállnak. A kompresszor felújítással is javítható bizonyos alkatrészek cseréjével, de biztos megoldást az új kompresszor beszerelése jelenthet, hogy véletlenül se kerüljenek fémrészecskék a rendszerbe.
  3. Kondenzátor repedés: Szintén gyakori hibát jelent a kondenzátor megrepedése, amely külső kémiai és mechanikai behatások következtében jelentkezhet.
  4. Pollenszűrő eltömődés: A pollenszűrő fontos szerepet játszik a hűtőrendszer működésében. Az autóklíma javítás gyakori feladata a filtercsere. Ilyenkor az elhasznált és tömődött szűrőt újra cserélik a megfelelő levegőminőség biztosításához.

Autóklíma javítás saját kezűleg? Nem javasoljuk!

Autóklíma javítás saját kezűleg? Rossz ötlet! Bár útmutató videók és cikkek részletesen taglalják, miképp javítható meg a kondenzátor repedés vagy az autóklíma szivárgás otthoni körülmények között, ezt mégsem javasoljuk. Az autóklíma javítás speciális szakismereteket és műszereket igényel. A szakember munkadíja és az anyagköltség általában alacsonyabb, mint a rosszul sikerült otthoni munka miatti jelentős kár helyreállítása.

Bár az autóklíma tisztítása elvégezhető házilag, a tisztító spray és bomba nem nyújt olyan hatékony megoldást a patogének kiirtására, mint az professzionális ózonos fertőtlenítés. Ez utóbbi a fertőzések 99,99%-át képes elpusztítani, vegyszer mentes, ráadásul szagtalanít is.

Autóklíma javítás árak

Az országos kiterjedésű AKH szervizeinkben egységes árszabásra törekszünk. Az autóklíma javítást munkaórában mérjük. Tekintse meg aktuális árainkat az alábbi linkre kattintva:

autoklima javítás

Miért válassza a AKH szerviz hálózatot?

1. Országos lefedettség

Az autóklíma javításra alkalmas, felszerelt és modern partnerszervizek több mint 200 helyen vannak jelen az országban. Lakjon az ország bármely pontján, egészen biztos, hogy közelében található egy AKH szervizpont.

2. Magas szakértelem

Kollégáink autóklíma javítás és egyéb műszaki feladatokban sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Így biztos lehet abban, hogy az AKH választása esetén autója a legjobb kezekbe kerül a szerviz idejére.

3. Kedvező árak

A kimagasló minőség ellenére is gazdaságos árakat nyújtunk az ügyfeleknek. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a prémium szerviz szolgáltatás mindenki számára elérhető legyen.

4. Kapcsolódó szolgáltatások

Az autóklíma javítás mellett, egyéb műszaki feladatokat is szeretne letudni? A felszerelt AKH szervizpontokon akár egy alkalommal elvégezhetjük a kívánt műszaki feladatokat.

Így működik az AKH autóklíma szerviz szolgáltatás

1. Online időpontfoglalás

Nem szeretne hosszú órákat sorban állásra és várakozásra fordítani? A jó hír az, hogy az AKH online felületén másodpercek alatt foglalhat időpontot a több mint 200 szerviz állomás bármelyikébe. Ehhez nincs szükség másra, mint az elvárásainak megfelelő helyet kiválasztani és pár adatot megadni. A sikeres foglalásról email üzenetet küldünk, amely tartalmazza a fontos adatokat.

2. Személyes megjelenés, sorban állás és várakozás nélkül

Ezt követően a lefoglalt időpontban sorban állás és várakozás nélkül fogadjuk. Az AKH autóklíma szerviz szolgáltatása nem csupán gyors és gördülékeny, de a legmagasabb szakmai sztenderdeknek megfelelő. Legyen szó klímagáz töltésről, ózonos autóklíma tisztításról vagy bármi egyébről, ránk számíthat!

3. Kapcsolódó szolgáltatások (szükség esetén)

Szeretné egybe kötni az autóklíma javítást gumicserével? Eljött a műszaki vizsga ideje? Az AKH szervizekben ezt is elintézheti. Amennyiben az időpont foglalásnál előre jelezte a pontos szerviz igényeit, tapasztalt kollégáink a kapcsolódó feladatokat is elvégzik.

Prémium minőségű gumi- és autószerviz szolgáltatások az Ön közelében – használja térképes keresőnket!

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!