Az új Hankook iON evo a teljesen elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

• A Hankook első ISCC PLUS-minősítésű gumiabroncs-szériája a vállalat fenntarthatósági stratégiáját igazolja
• Az új iON evo 45 százalékban fenntartható nyersanyagokból készült
• A teljesen elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook bemutatja elektromos járművekhez készült nyári gumiabroncsát, a Hankook iON evo-t, amely elsőként szerzett ISCC PLUS-minősítést (ISCC = International Sustainability & Carbon Certification)*. Az új gumiabroncsot a Hankook iON Race versenyabroncsok inspirálták, amelyeket az ABB FIA Formula E világbajnokság járműveinek kizárólagos gumiabroncsaként használnak 2023 óta, és amelyek 45 százalékban fenntartható nyersanyagokból készülnek. Az új iON evo a továbbfejlesztett Porsche Taycan elektromos sportautó első szerelésű gumiabroncsa. Ez a prémium gumiabroncsgyártó első olyan terméke, amely elnyerte a nívós minősítést.

Forrás: Hankook

Az új Hankook iON evo az új Porsche Taycan-on

Az új iON evo az ISCC PLUS emblémával az oldalán a Taycan első szerelésű abroncsaként mutatkozik be, 245/40 R21 Y XL (első tengely) és 285/35 R21 Y XL (hátsó tengely) méretben. Az iON-család más gumiabroncsaihoz hasonlóan a futófelület keverékének továbbfejlesztése növényalapú olajokkal történik. Ez nemcsak fenntarthatóbbá teszi a futófelületet, de pozitív hatással van az abroncs élettartamára is. A dinamikus vezetés vagy a hirtelen sávváltások biztonságos végrehajtása érdekében a Hankook mérnökei megerősített anyagokat használtak az oldalirányú stabilitás növeléséhez.

Nagyobb hatótáv és biztonságos vezetési élmény

Ahogy más iON modellek, úgy az új, ISCC PLUS-minősítéssel rendelkező iON evo is jelentősen csökkentett gördülési ellenállást biztosít a hagyományos gumiabroncsokhoz képest, amely a Porsche szerint akár 40 kilométerrel növelheti az egy akkumulátortöltéssel megtehető távolságot a 21 colos aero-kerékkel rendelkező Porsche Taycan esetében. Ezen felül a Hankook iON termékeket kifejezetten a nagy teljesítményű elektromos járművek által termelt, azonnal rendelkezésre álló nagy nyomatékhoz tervezték. Ez összességében azt jelenti az elektromos autó sofőrje számára, hogy nagyobb távolságot tehet meg egy töltéssel, és vezetés közben valóban biztonságban és kényelemben érezheti magát.

*Az ISCC PLUS egy nemzetközi minősítési rendszer, amely igazolja a fenntartható anyagok használatát a teljes gyártási folyamat során. További információ: https://www.iscc-system.org/certification/iscc-certification-schemes/iscc-plus/

Válogasson kedvére Hankook nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át több, mint 150 ponton országos Gumi Pont Szerviz hálózatunkban.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!